Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un dosar al procurorilor DNA Constanţa se va rejudeca!

ro

29 Apr, 2020 00:00 1798 Marime text

Curtea de Apel Constanța a decis rejudecarea unui dosar instrumentat de procurorii DNA Constanţa! Este vorba despe cazul lui Mihai Octavian Gabur, care a fost condamnat în primă instanţă la pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele său.
 
Curtea de Apel a menţinut valabile actele procedurale îndeplinite până la dezbaterea în fond a cauzei, respectiv până la data de 12 noiembrie 2019.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, „în cursul anului 2011, inculpatul Gabur Mihai Octavian, în calitate de manager al unui proiect finanţat din fonduri nerambursabile, a depus la Ministerul Fondurilor Europene – autoritate contractantă - documente cu caracter inexact (două cereri de rambursare), prin care a solicitat plata cheltuielilor aferente achiziţiilor de materiale necesare desfăşurării cursurilor din proiect, în condiţiile în care o parte dintre acestea nu au fost folosite în acest scop“.
 
„Totodată, inculpatul a anexat la cererile respective mai multe documente cu conţinut nereal (condică formatori, rapoarte lunare justificative privind consumul de materiale etc.). Aceste demersuri au avut ca urmare obţinerea pe nedrept de către societatea administrată de inculpatul Gabur Mihai Octavian, din bugetul Uniunii Europene, a sumei de 685.479 de lei“, conform actului de sesizare a instanţei.
 
Citeşte şi
 
Cei trei inculpați din dosarul Autorităţii Navale Române, achitați. S-a stabilit un nou termen în apel

DNA
Acord de recunoaștere a vinovăției în cazul unui fost ofițer de poliție de la Serviciul de Înmatriculări. Ce spun procurorii


 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii