Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un deținut din Penitenciarul Poarta Albă, amendat după ce a amenințat cu moartea un gardian

ro

01 Jan, 2020 00:00 4240 Marime text

Un deținut din Penitenciarul Poarta Albă a fost amendat cu suma de 4.800 de lei după ce a amenințat cu moartea un gardian! Decizia este definitivă și a fost luată de judecătorii Curții de Apel Constanța. De menționat că Judecătoria Medgidia a decis, în primă instanță, condamnarea inculpatului la un an și trei luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj.
 
Conform procurorilor, gardianul a fost amenințat cu moartea de deținut într-un moment în care acesta era mutat dintr-o celulă în alta.
 
Deținutul i-a spus gardianului că îi va tăia beregata și tendoanele, că îl va ucide.
 
Așa cum arătam și mai sus, Judecătoria Medgidia a decis, în primă instanță, condamnarea inculpatului la un an și trei luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj. Judecătorii au decis să-i interzică deținutului dreptul de a lua legătura cu persoana vătămată (n.r. - gardianul) și de a se apropia de aceasta la o distanță mai mică de 20 metri. De asemenea, magistrații au constatat că infracțiunea de ultraj pentru care inculpatul a fost condamnat la un an și trei luni de închisoare este concurentă cu infracțiunile pentru care inculpatul a fost condamnat printr-o altă sentința penală la trei ani și două luni de închisoare.
 
Instanța i-a aplicat, în final, inculpatului pedeapsa de trei ani și șapte luni de închisoare cu executare.
 

Menține liberarea condiționată

 
Decizia Judecătoriei Medgidia nu a fost definitivă, aceasta fiind contestată la Curtea de Apel Constanța. Zilele trecute, Curtea de Apel Constanța a decis condamnarea inculpatului la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 4.800 lei (240 de zile - amendă x 20 lei, suma corespunzătoare unei zile-amendă), pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj. „Atrage atenția inculpatului că dacă nu execută cu rea-credință pedeapsa amenzii, în tot sau în parte, numărul zilelor-amendă neexecutate se înlocuiește cu un număr corespunzător de zile cu închisoare. Menține liberarea condiționată a inculpatului (...) din executarea pedepsei de 3 (trei) ani și 2 (două) luni închisoare la care a fost condamnat prin sentința penală. (...). Menține celelalte dispoziții ale sentinței penale apelate, care nu sunt contrare prezentei. În baza art.275 alin.3 C.p.p., cheltuielile judiciare avansate de stat în apel rămân în sarcina acestuia. Definitivă“, potrivit minutei judecătorești.
 
Citește și:
 
„Te omor pentru că mi-ai luat permisul de conducere!“
Închisoare cu executare pentru amenințarea unui polițist


 
Constanța. Închisoare cu executare pentru amenințarea unui polițist
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii