Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:00 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un cuplu din Constanţa a ajuns în instanţă, în urma certurilor. Ce făcea bărbatul de a speriat-o pe femeie

ro

09 Apr, 2019 00:00 1533 Marime text
Un cuplu din Constanţa a ajuns în instanţă din cauza certurilor. Chiar dacă Judecătoria Constanţa a decis să respingă cererea formulată de către reclamantă, în data de 4 aprilie 2019, femeia a declarat în instanţă că este speriată de comportamentul partenerului de viaţă.
 
Pârâtul este o persoană violentă, mai ales când consumă băuturi alcoolice. În data de 30 martie 2019, m-a împins când aveam şi copilul în braţe şi mi-a apărut o vânătaie pe mână. Este adevărat că pe 2 aprilie 2019 ne-am întâlnit dimineaţă, pentru că m-a sunat şi mi-a spus ca vrea să îi dea ceva copilului. Când ne-am întâlnit, nu am stat mult împreună, şi-a sărutat copilul de două ori şi gata. În data de 30 martie 2019 am plecat de acasă la mătuşa mea, iar de atunci, pârâtul m-a mai sunat şi am mai vorbit la telefon, cerându-mi să ne împăcăm, însă eu i-am răspuns ca nu vreau să ne mai împăcăm. Sunt speriată de pârât pentru că pe 2 aprilie 2019 m-a sunat şi mi-a spus, odată cu mama lui, că daca plec cu băiatul, nu îl va mai recunoaşte.
 
Am mai fost plecată de acasă, însă nu am formulat plângere, deoarece pârâtul a început să se taie pe mâini şi să mănânce pahare sparte. Asta s-a întâmplat când copilul avea 4 luni şi mi-a spus că nu mă va lăsa să trăiesc liniştită dacă plec. Pârâtul a mai exercitat acte de violenţă asupra mea şi anul trecut, când m-a împins.
 
Pârâtul creează asupra mea şi asupra copilului o stare de temere. Atunci când s-a tăiat pe mâini, a venit la mine împreuna cu mama lui şi o verişoară, să îmi ceară copilul, însă eu nu le-am dat copilul deoarece acesta este speriat de reacţiile pârâtului şi tresare în somn. Atunci când m-a lovit, locuiam împreună şi a făcut-o de faţă cu copilul. Eu cred că în continuare pârâtul îmi poate face rău, chiar dacă nu mai locuim împreună, deşi nu s-a întâmplat până acum să îmi facă rău în afara locuinţei noastre comune. Îmi este teamă de pârât deoarece mi-a zis că dacă fac cerere la Tribunal pentru copil sau pentru pensie de întreţinere, nu o să mă lase în pace”, a declarat femeia, conform rolii.ro.
 
Reclamanta a solicitat admiterea cererii şi emiterea ordinului de protecţie prin care pârâtul să fie obligat sa păstreze o distanţă de 100 m faţă de ea şi faţă de copil. Faţă de situaţia de fapt reţinută, instanţa a apreciat că în cauză nu există stare de pericol pentru viaţa şi/sau integritatea fizică sau psihică a reclamantei. Reclamanta şi martorul audiat în cauză au relatat alte două incidente, unul în care pârâtul a fugit după reclamantă ameninţând că o omoară şi unul în care, pentru a o împiedica pe să plece cu minorul, s-a tăiat pe braţ. Aceste incidente însă au avut loc în urmă cu aproximativ doi ani, iar din declaraţia martorului şi susţinerile reclamantei a rezultat că pârâtul nu a fost violent cu reclamanta în perioadele în care au mai fost despărţiţi.
 
Pentru aceste considerente, instanţa a respins cererea de emitere a ordinului de protecţie, ca neîntemeiată.
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii