Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un copil a murit într-un parc de distracţii la Eforie! Procesul se reia mâine, după o pauză de șase luni

ro

18 Oct, 2020 08:49 3672 Marime text
  • Băiatul a murit electrocutat în urma atingerii cu piciorul desculţ a peronului metalic de aşteptare al pistei cu electroscutere tamponabile (maşinuţe tamponate).  

Mâine, judecătorii din Constanța vor avea în atenție dosarul în care un minor de 16 ani (turist) a murit electrocutat într-un parc de distracţii de pe plaja Belona din staţiunea turistică Eforie Nord.
 
Termenul de mâine este al optulea.
 
Procesul a fost suspendat în perioada aprilie – octombrie, în baza Decretului nr. 195 din 16 martie 2020 privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României.   
 
Amintim că accidentul a avut loc în august 2013.
 
Victima avea16 ani și a murit electrocutată în urma atingerii cu piciorul desculţ a peronului metalic de aşteptare al pistei cu electroscutere tamponabile (maşinuţe tamponate) de pe plaja Belona din staţiunea turistică Eforie Nord, echipament de agrement utilizat de inculpata (societate comercială).
 
Firma este acuzată de procurori că „nu a luat toate măsurile de prevedere pentru montarea şi funcţionarea în siguranţă a echipamentului de agrement exploatat, inclusiv împotriva tensiunilor de atingere periculoase“.
 
La rândul lor, alți doi inculpaţi, unul în calitate de responsabil cu supravegherea şi verificarea tehnică a instalaţiilor (RSVTI) la persoana juridică inculpată, iar celălalt inspector al Companiei Naţionale pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor de Ridicat şi Recipientelor sub Presiune SA - sucursala Constanţa (CNCIR), şi-ar fi îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu cu ocazia verificării şi inspecţiei tehnice după montarea şi punerea în funcţiune a echipamentului de agrement pe noul amplasament.
 
Sursa foto: Arhivă ZIUA de Constanța.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii