Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:27 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un bărbat de 36 de ani, din Bistrița Năsăud, arestat pentru trafic de carne vie

ro

27 Aug, 2020 11:11 1007 Marime text



La data de 26 august 2020, urmare a unui număr de 3 percheziții domiciliare efectuate pe raza municipiului Bistrița şi a comunei Livezile, judeţul Bistrița Năsăud, procurorii DIICOT- Biroul Teritorial Bistrița Năsăud au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat,în vârstă de 36 de ani, pentru săvârşirea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori şi spălare de bani, informează autoritățile.

În fapt s-a reţinut că, în perioada iulie 2016 – martie 2020, inculpatul a recrutat, prin inducere în eroare, un număr 5 persoane vătămate, pe care le-a transportat în Germania şi le-a gazduit într-o locuinţă închiriată iar apoi le-a plasat în diferite localuri și cluburi de noapte, obținând peste 300.000 euro din practicarea prostituției de către victime.
De asemenea, în cursul lunii martie 2017, inculpatul a recrutat o minoră în vârstă de 17 ani, în vederea practicării prostituției, prin promisiuni de angajare în străinătate, pentru îngrijirea unui copil, pe care ulterior a transportat-o în Germania şi a determinat-o să practice prostituția în favoarea sa.
Pentru a ascunde originea ilicită a unor sume de bani obținute din exploatarea sexuală a persoanelor vătămate, în perioada 2016 – 2017, inculpatul a achiziționat autoturisme second-hand din Germania, mobilă second-hand sau alte articole de uz casnic, pe care le-a transportat în România, după care le-a comercializat.
În cursul acestei zile inculpatul va fi prezentat Tribunalului Bistrița-Năsăud, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
Cercetările în cauză se efectuează împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Bistrița Năsăud.
Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din I.G.P.R. și de sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii