Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:14 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ultima oră! Răsturnare de situație în procesul în care Primăria Constanța cere 10 milioane de euro de la Radu Mazăre

ro

11 Jun, 2021 17:30 2511 Marime text
  • Cazul este în atenția completului Fond civil 16, prezidat de magistratul Veronica Tudor.
  • Decizia privind continuarea procesului, în urma admiterii cererii de reexaminare, este definitivă.

Răsturnare de situație în procesul în care primarul Vergil Chițac solicită, în numele UAT Municipiul Constanța, peste 10 milioane de euro de la Radu Mazăre și alți inculpați din Dosarul Retrocedărilor, în baza sentinței definitive a Curții Supreme!

Astăzi, 11 iunie 2021, Tribunalul Constanța a revenit asupra deciziei inițiale de anulare a cererii de chemare în judecată și a hotărât ca procesul să meargă mai departe!

Amintim, este vorba despre procesul în care municipalitatea ridica pretenții de 10.395.850 de euro față de fostul primar Radu Mazăre, în urma Dosarului Retrocedărilor.

Potrivit datelor oficiale, astăzi, 11 iunie 2021, Tribunalul Constanța a decis să admită cererea de reexaminare formulată de UAT Municipiul Constanța.

Se arată în minuta hotărârii că instanța ”revine asupra măsurii anulării cererii dispuse prin încheierea nr. 32/20.04.2021 pronunţată de Tribunalul Constanţa (...). Retrimite cauza completului iniţial învestit cu soluţionarea dosarului (...)”.

Hotărârea de astăzi a instanței este definitivă, așa încât urmează ca procesul privind pretențiile ridicate de municipalitate în urma Dosarului Retrocedărilor să poată începe propriu-zis, la Tribunalul Constanța! Cazul este în atenția completului Fond civil 16, prezidat de magistratul Veronica Tudor.


Așa cum arătam în edițiile anterioare, în dosarul înregistrat sub indicativul 2514/118/2021, suma solicitată de UAT Municipiul Constanța prin Primar se ridică la 10.395.850 de euro.
 
Pârâți în cauză sunt Radu Ștefan Mazăre, Constantin Racu, Daniela Ramona Dospinescu, Ion Marica, Nicușor Daniel Constantinescu, Bogdan Ghițulescu, Alin Horațiu Dima, Cristian Talpău, Georgică Giurgiucanu, Emil Dragoș Săvulescu, Aurel Jean Andrei, Cristina Budei, Viorel Pană, Mihai Camboianu, Valentin Gheorghe Ionescu și Cristian Borcea.

Amintim, la momentul înregistrării dosarelui la Tribunalul Constanța, primarul în funcție Vergil Chițac a precizat că „am depus acțiuni în instanță pentru recuperarea a peste 20 de milioane de euro de la cei care au retrocedat orașul bucată cu bucată. Am făcut acest pas pe care defuncta administrație a refuzat să-l facă pentru a-și proteja capii și acoliții. Am încredere că justiția ne va da și de această dată dreptate și vom recupera prejudiciul cauzat“.
 
Se mai arăta în comunicatul remis de Primăria Constanța pe această temă că „U.A.T. Municipiul Constanța, legal reprezentată de primar, Vergil Chițac, a intentat acțiune civilă pentru recuperarea prejudiciului creat în Dosarul Retrocedărilor“.

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii