Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ucrainean prins cu mii de pistoale în camion. Venea din Turcia și a fost depistat la Isaccea. Ce marfă declarase contrabandistul

ro

29 May, 2021 00:13 2235 Marime text

 
  • Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

În evidenţele unităţii noastre s-a înregistrat, la data de 25.05.2021, dosarul penal în care se efectuează cercetări faţă de inculpatul I.R. – cetăţean ucrainean - cu privire la săvârşirea infracţiunilor de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor ca urmare a sesizării Gărzii de Coastă.
 
Potrivit unui Comunicat de presa al Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea „din actul de sesizare a rezultat faptul că, la data de 24.05.2021, la punctul de trecere al frontierei Isaccea, județul Tulcea, s-a prezentat, pe sensul de ieşire din ţară, la volanul unui autocamion, cetăţeanul ucrainean I.R., care se deplasa din Turcia către Ucraina şi care, la solicitarea poliţiştilor de frontieră a declarat că transporta bunuri, respectiv mobilă, produse alimentare precum şi alte cutii al căror conţinut nu îl cunoaşte dar sunt trecute în documentele de însoţire a mărfii”.
 
Procedându-se la verificarea de către lucrătorii vamali a documentelor prezentate de către I.R., respectiv CMR şi factură, în care figurau ca expeditor – o societate din Turcia şi cumpărător – o societate din Ucraina, s-a evidenţiat, conform codului Tarriq din aplicaţia informatică, faptul că bunurile transportate sunt arme.
 
În același document se mai arată că „s-a stabilit că la intrarea în ţară, în faţa poliţiştilor de frontieră din punctul de trecere Negru-Vodă, județul Constanţa, I.R. a declarat că transportă mobilier şi saltele, fără a face vreo referire la alte mărfuri”.
 

Cu prilejul desigilării mijlocului de transport şi a verificării mărfii deţinute, poliţiştii de frontieră din punctul de trecere Isaccea au identificat 143 cutii din carton ce conţineau 2850 bucăți pistol marca MAJOR BERG de calibru 4 mm cu diferite lungimi ale ţevii şi 24 pungi cu piese de rezervă, bunuri pentru care inculpatul nu deținea autorizaţie de tranzit conform legii.

 
Menționăm faptul că potrivit dispoziţiilor art. 125 alin. 1 din Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor, tranzitul armelor, pieselor şi munițiilor pe teritoriul României se efectuează în baza avizului de tranzit eliberat de către structurile teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Române.

Procurorul de caz a dispus, ieri, luarea față de inculpat a măsurii preventive a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile.
 
Sursa foto: Garda de Coasta
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii