Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:37 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tulcea. Polițist lovit de un șofer băut și cu permisul anulat. Prima condamnare

ro

30 Apr, 2021 00:00 1861 Marime text
  • Acuzațiile formulate în prezentul proces penal vizează fapte ce au avut loc la data de 28.03.2020 când era instituită starea de urgență națională.

Judecătoria Babadag a decis în primă instanță condamnarea în primă instanță a unui bărbat, din județul Tulcea, în vârstă de 54 de ani, la doi ani și zece luni de închisoare cu executare după ce a fost prins conducând o mașină deși avea permisul anulat și se afla sub influența băuturilor alcoolice. Mai mult decât atât, cel în cauză, în timp ce era transportat la o unitate medicală, a lovit de două ori un polițist.
 
În prezent, dosarul se află pe rolul Curții de Apel Constanța.
 
Conform procurorilor, în data de 28 martie 2020 în jurul orei 22.00, inculpatul a fost identificat de către polițiști în timp ce coducea autoturismul Dacia Pick-up pe drumurile publice din localitatea Visterna.
 
La momentul interpelării, inculpatul a încercat să fugă, întorcând din drum mașina pe care o conducea, însă nu a reușit, fiind oprit de către agenții de poliție. Inculpatul emana halenă alcoolică, iar agenții de poliție nu dețineau un etilotest pentru a măsura nivelul alcoolemiei, motiv pentru care inculpatul a fost invitat la sediul Polției Babadag pentru a i se face testare cu aparatul etilotest.
 
Totodată, în actul de sesizare a instanței se reține că în urma verificărilor efectuate a reieșit că inculpatul nu posedă permis pentru nicio categorie de vehicule.
 
Inculpatul a avut o atitudine recalcitrantă de la momentul interpelării acestuia de către agenții de poliție și a utilizat un limbaj ireverențios, adresând și amenințări unui agent de poliție.
 
Atitudinea inculpatului a continuat pe parcursul deplasării către postul de poliție Babadag, la postul ce poliție și ulterior pe drumul către Tulcea unde inculpatul s-a deplasat împreună cu doi agenți  de poliție și un martor asistent, în vederea recoltării probelor biologice, rezultatul aparatului etilotest indicând o valoare de 0,68 mg/l în aerul expirat.
 
Pe drumul către Tulcea, inculpatul a continuat să fie recalcitrant, să profereze amenințări și injurii la adresa unui agent de poliție și a familiei acestuia, iar la un moment dat, l-a lovit pe acesta în zona capului, în timpul în care acesta conducea autoturismul, scăpând controlul volanului într-o zonă marcată de cube foarte periculoase.
 
Totodată, s-a mai reținut că agentul a fost lovit de către inculpat și la momentul sosirii la Spitalul Tulcea, în incinta spitalului, unde inculpatul l-a lovit cu piciorul în partea dorsală.
 
Acuzațiile formulate în prezentul proces penal vizează fapte ce au avut loc la data de 28.03.2020 când era instituită starea de urgență națională
 
De asemenea, la acel moment erau în vigoare dispozițiile Ordonanței Militare nr.3 din 24 martie 2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID 19, respectiv se interzicea circulația persoanelor în afara locuinței, în afara situațiilor excepționale expres prevăzute în lege.
 
În acest cadru, la data de 28.03.2020 erau interzise deplasările între locuințe, fără motivele expres prevăzute de lege.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:
 
Tatăl vitreg al gimnastei Cătălina Ponor a fost trimis în judecată. ​Ar fi ultragiat doi polițiști locali din Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii