Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:42 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trimişi în judecată de DNA Constanţa Claudiu Anghelescu şi Răzvan Mihai Olteanu, condamnaţi azi la câte şapte ani de închisoare

ro

04 Apr, 2017 17:42 7546 Marime text
Claudiu Anghelescu şi Răzvan Mihai Olteanu, trimişi în judecată de procurorii DNA Constanţa, au fost condamnaţi azi definitiv, de judecătorii Curţii de Apel Constanţa.

Cei doi au fost condamnaţi de Dan Iulian Năstase şi Andreea Ianca, ambii magistraţi ai Curţii de Apel Constanţa, la câte şapte ani de închisoare, cu executare.
 
De asemenea, instanţa a majorat cuantumul despăgubirilor civile la care au fost obligaţi inculpaţii Anghelescu Claudiu şi Olteanu Mihai Răzvan, în solidar, să le plătească părţii civile A.N.A.F. prin Administraţia Finaţelor Publice Constanţa de la „225.885 lei la 10.094.576,34 lei (reprezentând 5.479.912,87 lei TVA de plată şi 4.614,663,47 lei impozit pe profit), la care se adaugă sumele reprezentând obligaţiile fiscale accesorii datorate, în condiţiile codului de procedură fiscală“, potrivit minutei judecătoreşti.

De menţionat că în primă instanţă, respectiv la Tribunalul Constanţa, cei doi au primit câte 3,6 ani de închisoare.

În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA au reţinut că, „în perioada 2006 - 2008, inculpatul Anghelescu Claudiu s-a sustras de la efectuarea verificărilor financiare şi fiscale prin nedeclararea exactă cu privire la sediul real al respectivei societăţi comerciale, în scopul evident de a asigura clandestinitatea deplină a activităţii comerciale desfăşurate în intervalul de timp menţionat“. Magistraţii susţin, în continuare, că, „în perioada 06.06.2005 - 09.01.2006, nu a pus la dispoziţia administratorului judiciar, desemnat prin sentinţa civilă nr. 1358/COM/05.05.2005 a Tribunalului Constanţa, documentele contabile ale societăţii, lista tuturor bunurilor din patrimoniu şi declaraţia din care să rezulte intenţia de a reorganiza activitatea sau de a lichida averea societăţii în faliment, deşi acestea îi fuseseră solicitate expres prin trei notificări“.
 
„De asemenea, în perioada mai 2006 - februarie 2008, prin acţiuni conjugate întreprinse în calitate de administratori de fapt ai SC Ada Trans SRL Constanţa, societate aflată în procedura de reorganizare judiciară şi faliment, inculpaţii Anghelescu Claudiu şi Olteanu Răzvan Mihai au ascuns sursa impozabilă ori taxabilă, prin aceea că au desfăşurat activitate comercială, neevidenţiată contabil şi nedeclarată, dar atestată de încasarea, prin conturile bancare, de venituri provenite, în aparenţă, din comercializarea de produse energetice (combustibil), fapte ce au avut drept consecinţă sustragerea în întregime de la plata obligaţiilor fiscale în cuantum total de 10.094.576,34 de lei, echivalent a 2.708.571,83 de euro.
 
În acelaşi interval de timp, cei doi inculpaţi au retras din conturile bancare ale societăţii importante sume de bani în numerar, pe bază de documente justificative (borderouri de achiziţii cereale de la persoane fizice) întocmite fictiv“, potrivit rechizitoriului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii