Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:32 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tribunalul Constanţa, undă verde pentru judecarea unui dosar instrumentat de DNA Bucureşti. Este vizat un fost primar

ro

07 Sep, 2019 00:00 2870 Marime text
Tribunalul Constanţa a dat undă verde pentru începerea cercetării judecătoreşti într-un dosar instrumentat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de Combatere a Infracţiunilor Asimilate Infracţiunilor de Corupţie. Magistraţii au constatat legalitatea efectuării actelor de urmărire penală şi a administrării probelor în faza de urmărire penală, dispunând începerea judecăţii cauzei privindu-i pe inculpaţii Caraman Dumitru şi Ioniţă Ion. 
 
Decizia Tribunalului Constanţa a fost contestată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Pe scurt, este vorba despre rechizitoriul nr.152/P/2017 emis la data de 20 decembrie 2018 de către DNA privindu-i pe inculpaţii Dumitru Caraman, trimis în judecată pentru şantaj (două acte materiale), şi Ion Ioniţă, trimis în judecată tot pentru şantaj. 
 
Aşa cum arătam şi într-o ediţie anterioară, vizat de acest rechizitoriu este, conform unor surse judiciare, Ion Ioniţă, fostul primar din Agigea. De asemenea, în cauză a mai fost deferit Justiţiei şi Dumitru Caraman, persoană fără calitate specială, apropiată de fostul primar.
 
Conform unor surse judiciare, fostul primar „ar fi pretins denunțătorului încheierea unui antecontract de vânzare-cumpărare pentru un teren cu co-inculpatul, la un preț de semnificativ diminuat față de valoarea de piață a imobilului“.
 
Aceleaşi surse judiciare mai arată că „întrucât denunțătorul a refuzat încheierea contractului, invocând discrepanța dintre prețul menționat în antecontract și valoarea de piață a terenului, cu ocazia unor întâlniri cu denunțătorul, inculpații l-ar fi amenințat că, în situația în care va refuza perfectarea tranzacției, fostul primar va proceda la anularea procesului-verbal de punere în posesie“.
 
Dosarul cauzei a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Constanţa.
 
Într-un alt dosar, instrumentat de procurorii DNA Constanţa, Ion Ioniţă a fost condamnat, pe data de 9 martie 2015, de judecătorii Curţii de Apel Constanţa, la cinci ani de închisoare cu executare. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii