Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tribunalul Constanța, o nouă decizie în dosarul Radu Mazăre - Sorina-Gina Hortolomei-Moscu

ro

27 Oct, 2017 00:00 5422 Marime text
Tribunalul Constanța a amânat pentru data de 21 noiembrie dosarul în care Radu Ștefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța, a fost deferit Justiției alături de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, reprezentant, la data presupuselor fapte, al societăților comerciale SC Mehmetoglu SRL, SC Bulevard SA și SC Millenium Global Development SA.
 
Noul termen a fost acordat pentru „garantarea dreptului la apărare inculpatului Radu Ștefan Mazăre“. De asemenea, Tribunalul a menținut măsura preventivă a suspendării procedurii de lichidare dispuse față de inculpata SC Bulevard SA, pentru o perioadă de 60 de zile.
 
În prezenta cauză, Radu Mazăre este acuzat de patru infracțiuni de abuz în serviciu, în timp ce Sorina-Gina Hortolomei-Moscu este suspectată de două infracțiuni de spălare a banilor.
 
Conform rechizitoriului, Radu Mazăre este acuzat că, „la data de 12 octombrie 2004, în calitate de primar al municipiului Constanța, și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu legate de corecta gestionare și administrare a patrimoniului orașului, cu ocazia vânzării, la un preț derizoriu, de 23,56 de euro/mp, a unui teren în suprafață de 15.465,91 mp, situat în stațiunea Mamaia, faptă prin care a fost provocată unității administrativ-teritoriale o pagubă de 1.104.884,16 euro și, totodată, au fost obținute foloase necuvenite cumpărătorului bunului“.
 
„La data de 28 februarie 2007, inculpatul Mazăre Radu Ștefan, în aceeași calitate, și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu legate de corecta gestionare și administrare a patrimoniului orașului, cu ocazia vânzării, la un preț modest, a două terenuri în suprafață de 11.890 mp și 502,81 mp, aparținând Primăriei Constanța, faptă prin care a fost provocată municipiului Constanța o pagubă de 2.971.420 de euro și, totodată, au fost obținute foloase necuvenite cumpărătorului bunului“, conform rechizitoriului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii