Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:22 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tribunalul Constanța Condamnări cu suspendare pentru trafic de influenţă și complicitate la trafic de influenţă

ro

16 Jul, 2021 00:00 2312 Marime text
 
  • Tribunalul Constanța a dispus confiscarea de la Florian Lucian Niculae a sumei de 10.000 lei (sumă primită de inculpat de la martorul - denunţător) sau echivalentul în lei la data plăţii la cursul BNR.
 
Trimiși în judecată de procurorii parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, Dumitru Claudiu Apostolide (bănuit de complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă) și Florian Lucian Niculae (acuzat de trafic de influenţă), au fost condamnați.
 
Florian Lucian Niculae a luat un an şi patru luni de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.
 
Dumitru Claudiu Apostolide a luat doi ani de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea unei complicităţi la infracţiunea de trafic de influenţă.
 
Totodată, instanța a dispus confiscarea de la Florian Lucian Niculae a sumei de 10.000 lei (sumă primită de inculpat de la martorul - denunţător) sau echivalentul în lei la data plăţii la cursul BNR.
 
Decizia Tribunalului Constanța nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Cei doi inculpați au fost obligați să presteze pe parcursul termenului de încercare o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 zile la Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa sau Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa care urmează a fi stabilită de Serviciul de Probaţiune Constanţa.
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data de 15 iulie 2021, Dumitru Claudiu Apostolide figurează în SC Eco Burn Land SRL, firmă cu sediul social în municipiul Constanţa, pe strada Eliberării.
 
Firma are ca obiect de activitate: „Tratarea şi eliminarea deşeurilor nepericuloase“.
 
Eco Burn Land SRL este condusă de Apostolide Dumitru Claudiu, cu 69 % din capitalul social, și de Spiridon Constantin, cu 31 % din capitalul social.

Administratorul firmei este Spiridon Constantin, pe care îl mai găsim și în Donald Duck Societate Cooperativă.
 
Potrivit anchetatorilor, cei doi inculpați sunt suspectați că ar fi primit 10.000 de lei de la un afacerist din Constanța, lăsând să se înțeleagă faptul că ar avea putere de convingere printre comisarii de la Protecția Consumatorului Constanța, care, în urma unui control, au închis societatea denunțătorului.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
IPJ Constanța a dat în judecată un fost polițist condamnat pentru trafic de influență
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii