Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:55 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tribunalul Constanţa, cereri admise în cazul practicianului în insolvenţă Alexandru Vitali Bârlădeanu (rechizitoriu)

ro

24 Feb, 2017 00:00 2166 Marime text
Nermin Apzait, magistrat al Tribunalului Constanţa, a amânat, pentru data de 7 martie, judecata în dosarul în care Alexandru Vitali Bârlădeanu, practician în insolvenţă, a fost deferit Justiţiei de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa pentru luare de mită.
 
Ieri, instanţa a admis în parte cererea lui Bârlădeanu şi a încuviinţat cererea privind emiterea unei adrese către Tribunalul Constanţa - Secţia a II-a Civilă pentru a comunica dacă pe rolul acestei instanţe a fost înregistrat un dosar având ca obiect aplicarea procedurii insolvenţei pentru SC Redy Trans Partener SRL Constanţa şi, în caz afirmativ, care este data înregistrării dosarului şi care este stadiul procedurii.
 
„Încuviinţează cererea privind emiterea unei adrese către Serviciul Public de Impozite şi Taxe Constanţa ,pentru a ne comunica dacă SC Redy Trans Partener SRL SRL Constanţa figurează cu mijloace de transport şi bunuri imobile în proprietate la data de 10.06.2015 şi dacă în prezent figurează cu mijloace de transport şi bunuri imobile în proprietate, iar în caz afirmativ, să fie individualizate şi să se indice adresa la care au fost şi/sau sunt identificate acestea. Încuviinţează proba cu înscrisurile depuse la dosar la termenul din 7.02.2017, constând în mesajele prin telefon purtate cu denunţătorul (…)“, conform minutei judecătoreşti.

Conform rechizitoriului întocmit, „la data de 5 iunie 2015, inculpatul Bârlădeanu Alexandru Vitali, în calitate de practician în insolvenţă, a pretins de la un om de afaceri, denunţător în cauză, suma de 25.000 de lei și aproximativ 6.000 de euro, pentru a face acte contrare atribuţiilor de serviciu, în legătură cu procedura lichidării, ce urma să se declanşeze în legătură cu firma acestuia din urmă“.
 
„Concret, inculpatul trebuia să conducă procedura astfel încât datoriile societăţii comerciale către creditori şi către bugetul de stat să nu mai fie plătite, iar bunurile ei să fie transferate şi ascunse, cu scopul evitării unei eventuale executări silite. La data de 11 iunie 2015, inculpatul Bârlădeanu Alexandru Vitali a primit de la denunţător suma de 25.000 de lei din totalul mitei pretinse, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante“, potrivit rechizitoriului. În cauză, procurorii DNA au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.
 
Rechizitoriu
Zeci de mii de lei ascunşi într-un dicţionar fals - trimitere în judecată Alexandru Vitali Bârlădeanu, practician în insolvenţă (rechizitoriu)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii