Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:45 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tribunalul Constanța analizează cererea de sistare a lucrărilor la Sala Polivalentă. Când s-ar putea lua o decizie

ro

20 Oct, 2020 00:00 3105 Marime text
  • Decebal Făgădău, fostul primar al municipiului Constanța, declara în august că proiectul la Sala Polivalentă este în linie dreaptă, că au fost obținute toate aprobările și că, până în momentul de față, „autodeclarații“ proprietari nu au putut prezenta însă niciun fel de înscrisuri.
 
Ieri, la Tribunalul Constanța a avut loc un nou termen în dosarul (2113/118/2020) în care Asociaţia Clubul Sportiv Metalul Constanţa a chemat în instanță Primarul Municipiului Constanţa și Consiliul Local al Municipiului Constanţa, solicitând „anulare act administrativ - suspendare executare autorizaţie de demolare nr. 101/18.10.2019“ – în referire la Sala Polivalentă din Constanța.
 
Procesul a fost amânat pentru data de 16 noiembrie 2020, pentru a se lua cunoştinţă de o serie de înscrisuri depuse la dosarul cauzei.
 
Amintim că Primăria Constanța a atribuit pe 12 iunie 2020 contractul pentru lucrări de demolare. Terenul pe care se doreşte a se face investiţia, respectiv demolarea are o suprafaţă de 78.335 mp. Lucrările de demolarea sunt realizate de societatea SMZ IMPEX SRL cu sediul social în Cluj Napoca. Aceeași firmă s-a ocupat în primăvara anului 2013 de demolarea Fabricii de Bere Ursus.
 
Banii, din bugetul Companiei Naționale de Investiții
 
La începutul lunii august, municipalitatea informa că echipele de constructori lucrează cu utilajele pentru pregătirea suprafeței pe care va fi amplasată noua sală de sport (Sala Polivalentă) ce va avea o capacitate de peste 5.000 de locuri.
 
Cu privire la acest proiect, Decebal Făgădău – fostul primar al municipiului Constanța declarat că proiectul la Sala Polivalentă este în linie dreaptă, că au fost obținute toate aprobările și că, până în momentul de față, „autodeclarații“ proprietari nu au putut prezenta însă niciun fel de înscrisuri.
 
 Sala Polivalentă din Constanța, amenajată în zona Badea Cârțan, este un proiect de aproximativ 68 de milioane de lei, din bugetul Companiei Naționale de Investiții, la care se vor adăuga sume consistente din bugetul local pentru lucrări de amenajare, utilități, împrejmuiri, parcări, iluminat, etc.
 
Sala va avea o capacitate de 5.000 de locuri (dintre care aproximativ 100 de locuri pentru persoanele cu dizabilități, 100 locuri pentru presă, 150 locuri VIP).
 
Proiectul noii săli polivalente include și spații dedicate sportivilor (sală de antrenament, sală de forță, sală de fitness, vestiare, cabinete medicale), spații dedicate presei (studiouri pentru transmisii radio-tv), spații dedicate publicului (cafenele, alimentație publică, grupuri sanitare), dar și spații administrative și de agrement.
 
Noua sală polivalentă va putea găzdui și evenimente culturale, conferințe, concerte sau festivaluri.
 
 
Citește și
 
Consiliul Local votează demolarea activelor amplasate pe terenul Sălii Polivalente de pe Badea Cârțan (documente)

Primăria Constanţa demolează activele aflate pe amplasamentul viitoarei Săli Polivalente

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii