Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:28 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tribunalul Bucureşti nu-i anulează amenzile lui Nicuşor Constantinescu (rechizitorii)

ro

06 Oct, 2016 00:00 2325 Marime text


Tribunalul Bucureşti a respins, ieri, ca neîntemeiată, cererea formulată de Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), de anulare / reducere a celor două amenzi judiciare în cuantum de câte 1.000 de lei aplicate prin încheierea din data de 3 iunie, pronunţate de Tribunalul Bucureşti. Amenzile i-au fost aplicate fostului şef al CJC în dosarul în care a fost condamnat de Luisa Emanuela Dragomir, din Tribunalul Bucureşti, în primă instanţă, la şase ani de închisoare.
 
În şedinţa din data de 3 iunie, Tribunalul Bucureşti a decis înlocuirea măsurii controlului judiciar dispuse faţă de Nicuşor Daniel Constantinescu cu cea a arestării preventive, pentru 30 de zile, de la data punerii în executare a măsurii, după rămânerea definitivă a prezentei încheieri.
 
Amintim că, în prezentul dosar, Adrian George Gâmbuțeanu, fostul director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, a luat patru ani, cinci luni şi zece zile de detenţie.
 
În prezent, cauza se află pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, procesul fiind „tranşat“ de judecătorii Doiniţa Luminiţa Niţu şi Alin Nicolescu Sorin. Conform informaţiilor noastre, Doiniţa Luminiţa Niţu este fost judecător al Judecătoriei Constanţa.


 
În prezent, Nicuşor Daniel Constantinescu se află în executarea unei pedepse de cinci ani aplicate în dosarul presupusei subfinanţări a Centrului Militar Zonal Constanţa. Într-o altă cauză, fostul şef al CJC a fost condamnat, în primă instanţă, la 15 ani de detenţie.
 
Nicuşor Constantinescu mai este judecat în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, din octombrie 2008, în dosarul fundaţiilor Thalia şi Fantasio, din aprilie 2015, dar şi în dosarul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol.
 
Fostul şef al CJC este cercetat în dosarul denumit generic „Geotop”, unde are calitatea de suspect şi este bănuit de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, cu consecinţe deosebit de grave.
 
Citeşte şi
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu (abuz în serviciu) - DNA Constanţa

 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Constantinescu, Cristian Zgabercea, Fundaţia Fantasio şi Fundaţia Thalia (document)


Rechizitoriu
Elicopterul prăbuşit în Siutghiol, cumpărat din fonduri publice, folosit de CJC în alte scopuri decât cele pentru care a fost achiziționat (document)

 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu alături de alte 18 persoane (document)


Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu / Adrian George Gâmbuţeanu - DNA Bucureşti (partea 1)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii