Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:09 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei constănțeni au fost arestați preventiv. Sunt acuzați de înșelăciune și spălare de bani

ro

25 Mar, 2021 00:00 3041 Marime text
  • Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.
 
Tribunalul Constanța a decis, ieri, 24 martie 2021, arestarea preventivă a lui Marin Ştefan Dorin, Mihai Ivaşcu și a lui Dănuţ Marcu, la cererea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.          
 
Marin Ştefan Dorin este bănuit de săvârşirea infracţiunilor de înșelăciune, uz de fals, fals în înscrisuri sub semnătură privată, și spălare de bani, în modalitatea schimbării sau transferului de bunuri, cunoscând că provin din săvârşirea de infracţiuni, în scopul ascunderii sau al disimulării originii ilicite a acestor bunuri ori în scopul de a ajuta persoana care a săvârşit infracţiunea din care provin bunurile să se sustragă de la urmărire, judecată sau executarea pedepsei.
 
Mihai Ivașu este bănuit de înșelăciune, uz de fals, spălare de bani, în modalitatea ascunderii ori disimulării adevăratei naturi, a provenienţei, a situării, a dispoziţiei, a circulaţiei sau a proprietăţii bunurilor ori a drepturilor asupra acestora, cunoscând că bunurile provin din săvârşirea de infracţiuni și fals în înscrisuri sub semnătură privată.
 
În sarcina lui Dănuț Marcu procurorii au reținut comiterea infracțiunilor de înșelăciune, spălare de bani, în modalitatea schimbării sau transferului de bunuri, cunoscând că provin din săvârşirea de infracţiuni, în scopul ascunderii sau al disimulării originii ilicite a acestor bunuri ori în scopul de a ajuta persoana care a săvârşit infracţiunea din care provin bunurile să se sustragă de la urmărire, judecată sau executarea pedepsei, uz de fals și fals în înscrisuri sub semnătură privată.
 
Decizia Tribunalului Constanța nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
În cauză, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au pus în aplicare șase mandate de percheziție domiciliară.
 
„Din cercetări a reieșit faptul că cei trei, cu vârste cuprinse între 24 și 51 de ani, prin folosirea de nume și calități mincinoase și prin utilizarea de înscrisuri falsificate, ar fi indus și menținut în eroare o persoană juridică, de la care unul dintre bărbați ar fi primit, în contul personal, suma de 152.000 de lei, reprezentând contravaloarea unei facturi falsificate, pentru livrare de cereale (grâu). După ce ar fi primit banii, bărbatul în cauză ar fi retras o parte din aceștia, restul sumei fiind transferată către unul dintre ceilalți bărbați, în scopul disimulării originii ilicite“, se arată într-un comunicat al Poliției Constanța.
 
În urma perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 20 de telefoane mobile, un laptop, o unitate de calculator, 4 stick-uri de memorie, mai multe cartele telefonice, precum și alte înscrisuri cu valoare probatorie.
 
Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română. La activități, au participat și jandarmi din cadrul G.J.M. Tomis Constanța.
 
Citește și
 
Primăria Constanța a pierdut procesul în care solicita 50 de milioane de euro. Decizia este definitivă

Timonierul constănțean Mihai Jorăscu, cercetat în dosarul naufragiului din Sicilia, contestă mandatul de arestare

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii