Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:23 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei candidați pentru scaunul judecătorului Epure! Cine vrea să fie președintele Curții de Apel Constanța (documente)

ro

23 Oct, 2021 00:00 3244 Marime text
  • În Secțiunea Documente puteți consulta tabelul complet al magistraților care s-au înscris în concursul pentru ocuparea funcțiilor de conducere, dar și calendarul desfășurării concursului.
  • Pentru conducerea Curții de Apel Constanța s-au înscris magistrații Răzvan Anghel, Marius Cristian Epure (actualul președinte), dar și Gabriel Sandu Lefter (fost președinte al Curții, detașat la Ministerul Justiției timp de un an, la cererea instituției).
  • Pentru conducerea Tribunalului Constanța s-au înscris magistrații Cristina Ramona Duță (actual vicepreședinte), dar și Lucian Lică (președintele Secției penale).
 
Trei magistrați și-au depus candidatura pentru a deveni viitorul președinte al Curții de Apel Constanța, funcție deținută, în prezent, de judecătorul Marius Cristian Epure.
 
Informația a fost făcută publică de Consiliul Superior al Magistraturii, care a anunțat că cele trei candidaturi au fost admise, judecătorii urmând astfel să participe la concursul organizat de CSM pentru funcțiile de conducere ale instanțelor.
 
Cei trei magistrați sunt judecătorul Răzvan Anghel, din cadrul Secției I Civile a instanței, judecătorul Gabriel Sandu Lefter, din cadrul Secției I Civile, fost președinte al Curții de Apel Constanța, detașat în luna ianuarie la Ministerul Justiției, la solicitarea instituției, dar și actualul președinte al Curții, magistratul Marius Cristian Epure.
 
În continuare, potrivit datelor oficiale puse la dispoziție de CSM, pentru funcția de președinte al Tribunalului Constanța s-au înscris magistratul Cristina Ramona Duță (din cadrul Secției I Civile, actual vicepreședinte al instanței), dar și magistratul Lucian Lică, președintele Secției Penale a instanței.
 
Pentru funcția de vicepreședinte al Tribunalului Constanța candidează judecătorul Dumitru Radu Comșa (din cadrul Secției de contencios administrativ și fiscal, actual vicepreședinte al instanței), magistratul Denis Gabriela Ghervase, din cadrul Secției Penale, dar și magistratul Mihaela Cristina Grădinaru, din cadrul Secției I Civile, fost vicepreședinte al Judecătoriei Constanța.
 
Președinți la judecătorii
 
Unic candidat pentru funcția de președinte al Judecătoriei Constanța este magistratul Oana Mihaela Sorescu, din cadrul Secției Civile, în timp ce pentru funcția de vicepreședinte al acestei instanțe s-a înscris magistratul Maria Roxana Codreanu, tot din cadrul Secției Civile, membru al Colegiului de conducere a instanței.
 
Totodată, în concursul pentru funcțiile de conducere s-au mai înscris magistratul Camelia Daniela Stan, actualul președinte al Judecătoriei Tulcea, arondată Curții de Apel Constanța, pentru aceeași funcție, dar și judecătorul Florin Șurculescu, președinte al Judecătoriei Babadag, arondată, de asemenea, Curții de Apel Constanța, pentru aceeași funcție.
 
Potrivit calendarului desfășurării concursului, candidații au timp până luni, 25 octombrie 2021, să depună proiectul referitor la exercitarea atribuțiilor specifice funcțiilor de conducere.
 
În ce privește funcțiile de conducere din parchete, magistratul Fănel Stănilă s-a înscris în concursul organizat de CSM pentru funcția de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, post pe care îl ocupă și în prezent.
 
În Secțiunea Documente puteți consulta tabelul complet al magistraților care s-au înscris în concursul pentru ocuparea funcțiilor de conducere, dar și calendarul desfășurării concursului.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Ce judecător din Constanța vrea să plece la Curtea Supremă
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii