Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:53 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei ani de închisoare cu executare pentru un fost poliţist din IPJ Constanța. Azi, primul termen în apel

ro

17 Sep, 2020 00:00 1490 Marime text
  • Fostul polițist este acuzat că ar fi solicitat 1000 de euro (primind efectiv 1500 de lei), promițându-i denunțătorului în schimbul acestor bani va interveni pe lângă angajați din cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală, asupra cărora l-a asigurat că are influență în virtutea calității sale de polițist, în scopul stabilirii unei valori a alcoolemiei inferioară limitei de la care fapta ar fi constituit infracțiune.

Azi, la Curtea de Apel Constanța este programat primul termen de judecată în apelul dosarului în care un fost poliţist din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa a fost condamnat în primă instanță la închisoare cu executare, pentru trafic de influență și înșelăciune.


Fostul om al legii a primit aproape trei ani de închisoare. Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța, aceasta va fi definitivă.


În actul de sesizare a instanței, procurorii arată că în luna iunie 2017, fostul polițist din IPJ Constanța, având calitatea de organ de cercetare penală, i-a solicitat denunțătorului suma de 1000 de euro (primind efectiv 1500 de lei), promițându-i că în schimbul acestor bani, va interveni pe lângă angajați din cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală, asupra cărora l-a asigurat că are influență în virtutea calității sale de polițist, în scopul stabilirii unei valori a alcoolemiei inferioară limitei de la care fapta ar fi constituit infracțiune.

Magistrații mai arată că denunțătorul fusese depistat de polițiști conducând pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice, fiindu-i prelevate mostre biologice în acest sens.

Tot în rechizitoriul cauzei, procuorii au mai reținut că, aproape finele anului 2017, în timp ce se afla în incinta unui magazin de construcții, a modificat cu un marker codul SAP corespunzător unei uși pe care intenționa să o achiziționeze, înlocuindu-l cu un cod corespunzător unui model mai ieftin. Ulterior, inculpatul s-a prezentat cu produsul menționat la o casă de marcat, plătind angajatului societății prețul produsului mai ieftin, prejudiciul creat fiind de aproape 800 de lei, diferența de preț dintre cele două produse.


Citește și

IPJ Constanța organizează licitație pentru executarea de reparații la sediul Inspectoratului (document)

Conflict la Lespezi, județul Constanța. Două familii s-au luat la bătaie.

Unul dintre cei mai vechi șefi din Poliția Județului Constanța are dosar la DNA
Cine i-a luat locul lui Cornel Coteanu la șefia Poliției Eforie. Anunțul inspectorului șef Constantin Adrian Glugă





 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii