Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:40 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei angajate ale Sanatoriului Techirghiol, condamnate cu executare. Noul termen în apel - 16 martie

ro

10 Feb, 2017 00:00 1363 Marime text
Curtea de Apel Constanţa a stabilit cel de-al treilea termen în dosarul în care Lidia Sandu - director administrativ, Victoria Acsân - casieră şi Julieta Duma - şef depozit, toate foste angajate ale Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Techirghiol, au fost condamnate, în primă instanţă, la închisoare cu executare.
 
Noul termen în apelul cauzei a fost stabilit pentru data de 16 martie.
 
Amintim că, în primă instanţă, Lidia Sandu a luat trei ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. Tot trei ani de detenţie cu executare a luat şi Victoria Acsân, pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. Şi tot pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave a fost condamnată la trei ani de închisoare cu executare Julieta Duma.
 
Faţă de Reiean Ciorabai, instanţa a dispus încetarea procesului penal început împotriva ei, ca urmare a decesului acesteia.
 
Instanţa a admis în parte acţiunea civilă formulată de Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol şi le-a obligat în solidar pe inculpatele Lidia Sandu, Victoria Acsân şi Violeta Duma la plata sumei de 8.740.986,92 de lei către partea civilă Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA Constanţa arată că, „în perioada de referinţă, respectiv 2003 - octombrie 2006, prin programele de achiziţii publice ale Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Techirghiol, în calitate de autoritate contractantă, la momentul încheierii şi derulării contractelor de achiziţii de bunuri şi servicii, fie prin procedura «selecţiei de oferte», fie prin «licitaţii electronice», inculpatele şi-au încălcat cu ştiinţă atribuţiile de serviciu ce rezultau atât din fişele posturilor, cât şi din prevederile legale privind achiziţiile publice, privind angajarea, lichidarea, ordonanţarea şi plata cheltuielilor publice, organizarea şi ţinerea la zi a evidenţei patrimoniului, controlul financiar preventiv“.
 
Aceste activităţi au avut drept consecinţă, spun procurorii, „prejudicierea Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Techirghiol cu suma totală de 8.972.044 de lei, echivalentul a 2.607.151 de euro“.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii