Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:20 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tragedie pe bulevardul Tomis! Rudele îndoliate au cerut daune de aproximativ 6 milioane de euro

ro

18 Jan, 2019 00:00 2571 Marime text
Curtea de Apel Constanţa a soluţionat ieri, definitiv, dosarul unui grav accident rutier înregistrat pe bulevardul Tomis din municipiul Constanţa, la jumătatea anului 2015.
 
În actul de sesizare a instanţei, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa arată că, la începutul lunii iunie 2015, un bărbat a condus un automobil marca Skoda, pe bulevardul Tomis. La un moment dat, spun organele de anchetă, şoferul a surprins şi accidentat un bărbat, care s-ar fi angajat în traversarea regulamentară a părţii carosabile. Ulterior, victima a decedat.
 
În timpul procesului, rudele îndoliate au cerut daune de aproximativ 6 milioane de euro.
 
La începutul anului trecut, Judecătoria Constanţa, instanţă învestită iniţial cu soluţionarea cauzei, a dispus condamnarea inculpatului la doi ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Instanţa a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de doi ani de închisoare şi a stabilit un termen de supraveghere de doi ani. Totodată, Judecătoria Constanţa a admis în parte acţiunile civile exercitate de părţile civile şi a obligat partea responsabilă civilmente (…) la plata către părţile civile a 85.000 de euro şi 60.000 de lei, cu titlu de daune materiale şi morale. În final, instanţa a respins restul pretenţiilor ca neîntemeiate.
 
Nemulţumite de decizia Judecătoriei Constanţa, toate părţile implicate în cauză au contestat hotărârea la Curtea de Apel Constanţa, instanţă care ieri a decis desfiinţarea în parte sentinţa apelată şi, rejudecând, a redus cuantumul daunelor morale de la 85.000 de euro la 40.000 de euro.
 
Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii