Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:03 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tragedie pe Autostrada Soarelui! O tânără a murit. Inculpatul, achitat

ro

11 Oct, 2018 00:00 1739 Marime text
Soluţie definitivă în cazul unui accident rutier grav înregistrat în 2013 pe Autostrada Soarelui, Bucureşti - Constanţa, eveniment în urma căruia o femeie şi-a pierdut viaţa.
 
În actul de sesizare a instanţei se arată că, aproape de jumătatea anului 2013, un bărbat a condus un camion pe Autostrada Soarelui, Bucureşti - Constanţa. La un moment dat, din cauza încărcăturii peste masa maximă autorizată, una dintre roţi a explodat.
 
Tot în rechizitoriu se mai arată că şoferul a staţionat involuntar pe banda unu de circulaţie a Autostrăzii A2, în rampă, timp de aproximativ trei ore, fără a instala triunghiul reflectorizant în spatele autovehiculului.
 
În acest context, un alt participant la trafic a intrat cu maşina în remorca camionului, iar în urma coliziunii a rezultat decesul unei femei, pasager în dreapta-faţă în maşină.
 
În primă instanţă, Judecătoria Medgidia a dispus condamnarea bărbatului care a condus camionul la pedeapsa închisorii de un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.
 
Instanţa a admis în parte acţiunea civilă formulată de părţile civile şi a dispus obligarea părţii responsabile civilmente la plata de despăgubiri civile în valoare de aproximativ un milion de lei.
 
Nemulţumit, şoferul autocamionului a atacat decizia Judecătoriei Medgidia la Curtea de Apel Constanţa, instanţă care, ieri, a dispus achitarea acestuia, motivând, pe scurt, că „fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege“. Mai mult, magistraţii au lăsat nesoluţionate acţiunile civile exercitate de părţile civile.
 
Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii