Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:30 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tragedie la o partidă de vânătoare de iepuri, la Tuzla, în 2017. Un bărbat a murit. Condamnare definitivă

ro

15 May, 2021 00:00 2832 Marime text
  • Un martor la tragedie le-a declarat procurorilor că inculpatul conducea autoturismul pe câmp, iar când în lumina de la faruri se vedea vreun iepure, victima ieșea pe jumătate pe geamul lateral dreapta față și trăgea cu pușca după ei.
  • După ce au vânat doi iepuri pe care i-au aruncat pe bancheta din spate, victima a văzut un alt iepure și, fiind ieșit pe jumătate pe geam, se pregătea să tragă, însă autovehicul a trecut peste un dâmb de pământ și s-a răsturnat pe partea dreaptă, strivindu-l, după care a revenit în poziția normală, pe roți.

Sentință definitivă în cazul unei tragedii rutiere produse în timpul unei partide de vânătoare de iepuri, la Tuzla, în 2017. Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au decis condamnarea definitivă a unui bărbat, de 50 de ani, Vasile O., din Vaslui, domiciliat în Tuzla, acuzat de ucidere din culpă şi braconaj.
 
Cel în cauză a luat doi ani şi zece luni de închisoare cu suspendare.
 
Recent, Curtea de Apel a dispus confiscarea specială de la inculpat a unei arme de vânătoare marca Baikal, cu inscripția „MP – 27 EM-IC made in Russia“, calibrul 12, precum și a unui număr de două cartușe de vânătoare cu inscripția „Chedite 12“ și „Luxor 36gr“ ridicate de la inculpat și depuse la Camera de Corpuri Delicte a IPJ Constanța.
 
Conform anchetatorilor, în dimineața zilei de 16 noiembrie 2017, ora 01.35, lucrătorii de poliție din cadrul Secției 3 de Poliție Rurală Mangalia au fost sesizați, prin SNUAU 112, cu privire la faptul că, în timp ce conducea autoturismul Suzuki Ignis, în extravilanul comunei Tuzla, pe câmp, în zona turnului de televiziune, a avut loc un accident, în urma căruia a decedat un pasager din autovehicul.
 
Deplasându-se la fața locului, în urma investigațiilor efectuate, oamenii legii au stabilit că, în noaptea de 15/16.11.2017, inculpatul a condus autoturismul Suzuki Ignis, pe câmp, în zona turnului de televiziune, pentru a vâna iepuri de câmp.
 
Mai departe, cu ocazia cercetării la fața locului, în autoturism a fost găsită o armă de vânătoare, marca Baikal inscripționată „MP-27EM-1C made in Rusia“, și două cartușe de vânătoare având inscripțiile „Cheddite” și respectiv „Luxor36gr” , iar la o distanță de aproximativ zece metri de autovehicul, pe malul bălții, a fost găsită o piesă de vânat, specia iepure de câmp.
 
Un martor la tragedie le-a declarat procurorilor că inculpatul conducea autoturismul pe câmp, iar când în lumina de la faruri se vedea vreun iepure, victima ieșea pe jumătate pe geamul lateral dreapta față și trăgea cu pușca după ei.
 
După ce au vânat doi iepuri pe care i-au aruncat pe bancheta din spate, victima a văzut un alt iepure și, fiind ieșit pe jumătate pe geam, se pregătea să tragă, însă autovehicul a trecut peste un dâmb de pământ și s-a răsturnat pe partea dreaptă, strivindu-l, după care a revenit în poziția normală, pe roți.
 
De precizat că inculpatul a fost testat cu aparatul Drager, rezultând o alcoolemie de 0,31 alcool pur în aerul expirat, și a fost condus la Spitalul Municipal Mangalia, unde i-a fost prelevată o mostră biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
Conform buletinului de analiză toxicologică, inculpatul avea în sânge o alcoolemie de 0,65g/l.
 
Potrivit raportului de constatare criminalistică, privind constatarea tehnico-științifică balistice, asupra armei găsite la fața locului, respectiv arma de vânătoare cu inscripția „MP-27EM-1C made in Russia”, și celor două cartușe de vânătoare cu inscripția „Cheddite12” și „Luxor 36gr”, s-a concluzionat că arma este o armă de foc cu două țevi suprapuse, lise la interior, calibrul 12, iar cele două cartușe sunt echipate cu alice cu diametrul de 3,5 mm. și au capsele fără urme de percuție, fiind o armă de foc letală în stare de funcționare.
 
Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Constanța a comunciat că perioada legală de vânătoare a iepurilor era 01.11-30.01, iar inculpatul, deși figura în evidențe ca vânător, având permis de vânătoare, nu achitase cotizația de vânător pe anii 2016 și respectiv 2017 și nu avea dreptul legal de a ieși la vânătoare.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și
 
Împușcat la vânătoare. Bărbat din Hârșova, acuzat de ucidere din culpă

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii