Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:56 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tragedia cu peste 800 de morți Căpitanul ambarcațiunii, condamnat la 18 ani de închisoare

ro

13 Dec, 2016 16:59 1733 Marime text
Tribunalul din Catania (Sicilia) l-a condamnat marți la 18 ani de închisoare pe Mohammed Ali Malek, căpitanul tunisian al ambarcațiunii care a naufragiat în aprilie 2015 provocând moartea a peste 800 de migranți, relatează AFP, citat de Agerpres.

Mahmoud Bikhit, un sirian considerat secundul lui Malek, a fost condamnat la 5 ani de închisoare după acest naufragiu, soldat cu cel mai mare număr de morți din ultimele decenii în zona Mării Mediterane.

Mohammed Ali Malek, 28 de ani, a fost găsit vinovat pentru omucidere, provocarea unui naufragiu și complicitate la imigrație clandestină. Bikhit, 26 de ani, a fost găsit vinovat numai pentru ultimul cap de acuzare.

Cei doi, care au susținut că la bord erau numai pasageri, au fost de asemenea amendați cu 9 milioane de euro fiecare.

În noaptea de 18 spre 19 aprilie 2015, o ambarcațiune de 30 de metri lungime, supraîncărcată cu migranți, s-a scufundat în Marea Mediterană. După ce această ambarcațiune a lansat un semnal SOS, o navă comercială portugheză a fost trimisă în ajutorul ei, dar când respectiva navă s-a apropiat migranții s-au precipitat într-un loc și au dezechilibrat astfel ambarcațiunea care apoi s-a scufundat.

În naufragiu au existat numai 28 de supraviețuitori. Tragedia a provocat un val de indignare și a determinat Uniunea Europeană să-și consolideze semnificativ prezența în largul Libiei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii