Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:27 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Telefoane în penitenciar Începe judecata într-un dosar al DNA Constanţa

ro

22 Aug, 2019 00:00 2083 Marime text
Începe judecata lui Silviu Ioan Ionele, la data presupuselor fapte comisar în cadrul Penitenciarului Tulcea, suspectat de luare de mită în formă continuată şi introducerea, în mod ilicit, într-un penitenciar de telefoane mobile şi alte mijloace de comunicare la distanţă, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de internet, medii de stocare a datelor şi alcool, în formă continuată.
 
Silviu Ioan Ionele a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa.
 
Tribunalul Tulcea a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 84/P/2019 din 23.05.2019 întocmit de DNA - Serviciul Teritorial Constanţa prin care a fost trimis în judecată inculpatul Silviu Ioan Ionele, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată, prevăzuta de art.6 din Legea nr.78/2000, raportat la art.289 al.1 din Codul Penal cu aplic. art.35 al.2 Cod Penal, şi a infracţiunii de introducere în mod ilicit de telefoane mobile şi alte mijloace de comunicare la distanţă, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de internet, medii de stocare a datelor şi alcool în formă continuată. Pe cale de consecinţă, instanţa a constatat legalitatea administrării probelor, a efectuării actelor de urmărire penală şi a dispus începerea judecăţii.
 

Decizia Tribunalului Tulcea a fost contestată la Curtea de Apel Constanţa

 
În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA au reţinut că, „în perioada martie - aprilie 2019, inculpatul Ionele Silviu Ioan, în calitatea menţionată mai sus, contrar îndatoririlor de serviciu, a introdus în mod ilicit, în Penitenciarul Tulcea, mai multe telefoane mobile şi cartele telefonice care, ulterior, au ajuns la o persoană încarcerată în unitatea amintită, pentru săvârşirea unei infracţiuni de omor“.
 
„De menţionat este faptul că persoana beneficiară a obiectelor respective face parte dintr-o grupare specializată în comiterea de infracţiuni prin metoda «Accidentul». Pentru acest «serviciu», inculpatul a primit de la un prieten al celui încarcerat suma totală de 6.500 lei, acceptând totodată promisiunea de a primi în viitor suma de 3.500 lei. În cauză a fost dispusă măsura asigurătoare a sechestrului asupra unor bunuri mobile, imobile şi asupra unor sume de bani ce aparţin inculpatului. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Tulcea cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătoare dispuse în cauză.
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie“, potrivit DNA.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii