Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:20 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Surzii din Constanţa, la un pas de evacuare. RAEDPP a câştigat în primă instanţă

ro

08 Feb, 2018 00:00 1739 Marime text
Judecătorii din cadrul Tribunalului Constanţa se vor pronunţa săptămâna viitoare în dosarul în care Asociaţia Naţională a Surzilor din România - Filiala Constanţa riscă să fie evacuată din imobilul situat în Constanţa, strada Griviţei. Pronunţarea va avea loc pe data de 13 februarie. Oricare va fi decizia instanţei, aceasta va fi definitivă.
 
Amintim că, în primă instanţă, conform portalului instanţelor de judecată, Judecătoria Constanţa a admis în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public şi Privat (RAEDPP) Constanţa, în contradictoriu cu pârâta Asociaţia Naţională a Surzilor din România - Filiala Constanţa. Pe cale de consecinţă, Asociaţia a fost obligată la plata către RAEDPP Constanţa a sumei de „1.373,12 euro, la care se adaugă TVA, reprezentând contravaloarea chiriei pentru perioada 1.05.2016 - 31.11.2016. Obligă pe pârâtă la plata către reclamantă a penalităţilor de întârziere aferente debitului principal, în cuantum de 0,5% / zi de întârziere din suma datorată, de la data scadenţei fiecărei obligaţii de plată şi până la achitarea efectivă a debitului“.
 
„Obligă pe pârâtă la plata către reclamantă a penalităţilor de întârziere aferente debitului principal, în cuantum de 0,5% / zi de întârziere din suma datorată, pentru achitarea cu întârziere a chiriei aferente perioadei ianuarie 2016 - aprilie 2016, penalităţi calculate de la data scadenţei fiecărei obligaţii de plată şi până la data achitării acesteia, sumă ce va fi actualizată cu indicele de inflaţie de la momentul la care s-a realizat plata. Dispune evacuarea pârâtei din imobilul situat în Constanţa, str. Griviţei nr. 56. Obligă pe pârâtă la plata contravalorii lipsei folosinţei imobilului situat în Constanţa, str. Griviţei nr. 56, în cuantum de 196,16 euro lunar, la care se adaugă TVA, începând cu luna decembrie 2016 şi până la data evacuării efective a imobilului. Obligă pe pârâtă la plata către reclamantă a cheltuielilor de judecată în sumă de 1.275,18 lei, reprezentând taxă judiciară de timbru“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii