Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:41 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SRI contra Consiliul Local Constanța, la Curtea de Apel

ro

09 Dec, 2019 00:00 1577 Marime text

Serviciul Român de Informații le cere judecătorilor constănțeni să anuleze o hotărâre a Consiliului Local Constanța. După ce Serviciul a câștigat inițial procesul, la Judecătoria Constanța, Secția civilă a Tribunalului din oraș a răsturnat situația: instanța de apel a admis acțiunea Municipiului Constanța prin Primar și a Consiliului Local și, pe cale de consecință, a anulat prima deciziei și a respins acțiunea SRI.
 
Acum, cazul va fi tranșat în mod definitiv de către judecătorii Curții de Apel Constanța, cărora reprezentanții Serviciului de Informații le-au cerut să anuleze HCL 563/2000. Pronunțarea a fost amânată pentru data de 13 decembrie.
 
Amintim că dosarul Serviciul Român de Informații contra Municipiului Constanța prin Primar și a Consiliului Local Constanța a debutat pe rolul Judecătoriei încă din 2013, însă până la acest moment nu s-a luat o hotărâre definitivă. Pe scurt, reprezentanții SRI au dat în judecată municipalitatea, dar și pe Mirela Valentina Țugulea și au cerut constatarea nulității contractului de schimb imobiliar încheiat la data de 23.01.2001 între aceasta și Municipiul Constanța prin Primar. În esență, contractul viza un teren de 324 mp, situat în Mamaia.
 
SRI a susținut că respectivul contract între cele două părți ar fi fost încheiat în baza HCL 563/2000, act care, în opinia SRI, era „o hotărâre nelegală“, dat fiind că Serviciul este administratorul complexului Neptun, împreună cu terenul aferent, din stațiunea Mamaia. Suprafața de peste 300 mp ar fi fost, spuneau cei de la SRI, aferentă aceluiași teren administrat de aceștia.
 
Inițial, magistrații Judecătoriei Constanța le-au dat dreptate celor de la SRI și au admis în parte acțiunea acestora. Concret, instanța a admis excepția nelegalității HCL 563/2000 și a anulat în parte contractul de schimb imobiliar.
 
Surpriza a venit, însă, de la magistrații Tribunalului Constanța care au admis apelurile declarate în cauză de Municipiul Constanța prin Primar și Consiliul Local al Municipiului Constanța și au obligat SRI să achite suma de 913,18 lei, cu titlul de cheltuieli de judecată.
Această hotărâre a fost atacată, la rândul ei, de către Serviciul Român de Informații, așa că dosarul a ajuns în atenția Curții de Apel. Judecătorii Secției Civile a Curții au amânat pronunțarea unei soluții în cauză pentru data de 13 decembrie.
 
Citește și:
 
La solicitarea SRI, o hotărâre a Consiliului Local Constanţa a fost declarată nelegală (document)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii