Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spitalul de Boli Infecțioase, la judecată cu un centru medical constănțean. Se contestă executarea silită

ro

09 May, 2020 00:00 3179 Marime text

Litigii în instanță între Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța și Centrul Medical Dorobanți. Cele două părți s-au judecat la instanțele constănțene la finele lunii martie, disputa pornind de la spațiul din zona Medeea, pe care Centrul Medical Dorobanți SRL îl închiriase anterior de la spital și unde, odată cu epidemia de Coronavirus, SCBI intenționa să asigure o unitate de primire și tratare a pacienților diagnosticați cu Covid-19. Două noi dosare au fost înregistrate pe 7 mai la Judecătoria Constanța , ambele făcând referire la un dosar de executare silită deschis de Spitalul de Boli Infecțioase. Contactat telefonic, doctor Vlad Ciovică, asociat și administrator al Centrului Medical Dorobanți SRL, a precizat pentru ZIUA de Constanța că „până nu se încheie situația, nu dorim să mai dăm declarații pe marginea acestui subiect“.
Pe rolul Secției civile a Judecătoriei Constanța au fost înregistrate, la data de 7 mai 2020, dosarele civile cu numerele 9061/212/2020, 8985/212/2020 și, respectiv, 8987/212/2020. Părți în două dintre dosare sunt Centrul Medical Dorobanți SRL, de o parte, și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, de cealaltă parte, în timp ce al treilea dosar privește Centrul de Diagnostic și Tratament Dr. Ciovică SRL și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța. Toate cele trei cauze fac referire la executarea silită demarată în dosarul cu numărul 66/O/2020, solicitându-se fie suspendarea provizorie a acesteia, fie executarea fiind contestată.
Instanța a încuviințat executarea silită
În acest sens, este de precizat că, la data de 27 aprilie 2020, Judecătoria Constanța a admis cererea privind încuviințarea executării silite formulată de către Biroul Executorului Judecătoresc Oană Silviu în numele Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, în cadrul dosarului de executare 66/O/2020.
Legat de procesele cu Centrul Medical Dorobanți SRL, Stela Halichidis, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, precizase pentru ZIUA de Constanța, cu o ocazie anterioară, că nu poate comunica asemenea date prin telefon.
Așa cum am precizat în edițiile anterioare, în luna martie, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța și Centrul Medical Dorobanți SRL s-au judecat pentru spațiul existent în cartierul Medeea, pe strada Ion Ionescu de la Brad, numărul 4, unde funcționează Centrul Medical Dorobanți. Spațiul fusese închiriat de la SCBI de către Centrul Medical în urmă cu câțiva ani, însă, pe fondul epidemiei de Coronavirus, spitalul a solicitat eliberarea acestui spațiu, în vederea transformării lui într-unul destinat exclusiv pacienților diagnosticați cu Covid-19.
Pe data de 16 aprilie, Tribunalul Constanța a admis acțiunea Spitalului de Boli Infecțioase și a decis punerea spațiului la dispoziția acestuia. Contactată telefonic la momentul respectiv, Corina Ciovică, juristul Centrului Medical Dorobanți, declarase pentru ZIUA de Constanța că, în urma deciziei instanței, încă se purtau discuții pentru stabilirea datei când urma să fie preluat de spital.


Citește și:

Centru medical constănțean transformat în nou spital pentru pacienții cu Covid-19. Cine a luat decizia și de ce. Declarațiile părților
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii