Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:49 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sorin Blejnar, fost șef ANAF, eliberat condiționat. A fost condamnat pentru corupție

ro

15 Oct, 2021 21:40 2073 Marime text
  • Tribunalul Ilfov a admis astăzi contestația depusă de Sorin Blejnar împotriva sentinței Judecătoriei Sectorului 4 din 26 august și a dispus eliberarea condiționată a fostului șef ANAF.
  • Decizia este definitivă.

Procurorii DNA l-au acuzat pe Blejnar că în 2011 ar fi primit mită 12,5 milioane de lei de la un om de afaceri.

În iulie 2019, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv pe Blejnar la 5 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Iniţial, Blejnar a fost condamnat la 6 ani închisoare de Tribunalul Bucureşti în octombrie 2018, însă Curtea de Apel Bucureşti i-a redus pedeapsa la 5 ani închisoare.

 Curtea de Apel Bucureşti a menţinut decizia instanţei de fond privind confiscarea sumei de 12.513.894 lei de la Blejnar şi menţinerea sechestrului pe averea acestuia până la concurenţa acestei sume.

Sorin Blejnar a fost cercetat și în celebrul dosar Motorina. În această cauză penală, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât achitarea lui Sorin Blejnar, precum și a lui Viorel Comăniță, fost director la Autoritatea Națională a Vămilor (A.N.V.), și a lui Secăreanu Florin Dan, fost ofițer de poliție în cadrul – M.A.I. - Direcția Generală de Informații și Protecție Internă (D.G.I.P.I.) - SIPI Constanța, pentru infracțiunile reținute în sarcina lor, întrucât nu există probe că o persoană a săvârșit infracțiunea. 


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii