Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:04 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şoferul care a accidentat grav doi cântăreţi pe o trecere de pietoni din Mamaia cere să fie eliberat

ro

24 Aug, 2017 11:37 1278 Marime text
Şoferul care a accidentat grav, zilele trecute, doi cântăreţi pe o trecere de pietoni din Mamaia cere să fie eliberat. El a contestat mandatul de arestare preventivă emis pe numele său. O decizie definitivă va fi luată azi de Tribunalului Constanţa. 

Amintim că la data de 22.08.2017, Parchetul de pe lângă  Judecătoria Constanţa a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul reţinut B.A.G., cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, faptă prevăzută de art. 196 alin. (1) si (4) C.pen., conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prevăzută de art. 335 alin. (1) C. pen., conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanţe, faptă prevăzută de art. 336 alin. (1) C.pen., părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia, faptă prevăzută de art. 338 alin. (1) C.pen., cu aplic. art. 38 alin. 1 C. pen.

Din probele administrate până în acest moment în cauză, s-a reţinut în sarcina inculpatei faptul că: La data de 20.08.2017, ora 22.20, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice (1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat) şi fară a poseda permis de conducere, a condus autoturismul marca Lancia Lybra, pe bd. Mamaia din Staţiunea Mamaia, pe banda 2, dinspre Constanta către Năvodari, şi, ajungând la marcajul pietonal din dreptul hotelului Astoria, a surprins şi accidentat uşor pe D.A. şi T.C., care s-au angajat în traversarea străzii pe marcajul pietonal, din partea dreaptă a conducătorului auto. După producerea accidentului, conducătorul auto a părăsit locul faptei, fiind identificat ulterior în zona Pescărie Năvodari de către un poliţist local din cadrul Politiei locale Năvodari.

Persoana vătămată D.A. necesită pentru vindecare un număr de 55-60 zile de îngrijiri medicale.
Persoana vătămată T.C. necesită pentru vindecare un număr de 20-25 zile de îngrijiri medicale.
”Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie” - au precizat procurorii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii