Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:01 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sfânta împărtășanie, în atenția magistraților de la Judecătoria Constanța

ro

29 Dec, 2020 00:00 3256 Marime text
  • În cazul înregistrat sub numărul 10324/212/2020, Asociația Solidaritatea pentru Libertatea de Conștiință a dat în judecată Arhiepiscopia Tomisului.
  • S-a cerut împiedicarea efectuării ritualului împărtășaniei„dacă nu sunt respectate condițiile impuse de Ministerul Sănătății (...), de Institutul Național de Sănătate Publică (...), sau prin Ordinul nr. 875/2020 emis de MS și MAI“.
Magistrații Judecătoriei Constanța vor analiza la mijlocul lunii ianuarie dosarul în care s-a cerut stoparea efectuării ritualului împărtășaniei.
 
Este vorba despre cazul înregistrat sub numărul 10324/212/2020, în care Asociația Solidaritatea pentru Libertatea de Conștiință a dat în judecată Arhiepiscopia Tomisului.
 
În cursul acestei veri, instanțele din Constanța au stabilit că nu se impune emiterea unei ordonanțe președințiale pentru a se împiedica efectuarea ritualului împărtășaniei„dacă nu sunt respectate condițiile impuse de Ministerul Sănătății (...), de Institutul Național de Sănătate Publică (...), sau prin Ordinul nr. 875/2020 emis de MS și MAI“.
 
Solicitarea privind împărtășania a fost formulată de Asociația Solidaritatea pentru Libertatea de Conștiință, în contradictoriu cu Arhiepiscopia Tomisului.
 
Dosarul civil are numărul 10324/212/2020 și are ca obiect o „acțiune în răspundere delictuală“ . Părți în procesul civil sunt Asociația Solidaritatea pentru Libertatea de Conștiință, în calitate de reclamant, și, respectiv, Macedon (Teodosie) Petrescu și Arhiepiscopia Tomisului, în calitate de pârâți.
 
În paralel cu demersul în instanța civilă, Asociația a depus și o serie de plângeri penale cu privire la aceste aspecte, însă toate dosarele astfel născute au fost clasate de către procurorii constănțeni.
 
Dosarul va fi deschis de magistrații Judecătoriei Constanța la data de 18 ianuarie 2021, de la ora 9.30.
 
Citește și:

ÎPS Teodosie - „Credincioșii mi-au cerut să fiu porta-vocea lor“:
Proces pentru intrarea în biserică, la Tribunalul Constanța. Judecătorul a vrut să se abțină

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Bogdan 28 Dec, 2020 22:38 S-au apucat niste draci, deghizati in aparatori ai libertatii constiintei, sa ne opreasca de la libertatea noastra de constiinta ,ce ne indeamna sa credem Lui Dumnezeu si Bisericii Sale.Inapoia noastra satanelor !