Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:45 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Serviciul Român de Informații, adversar al municipalității, în instanță, de șapte ani. Ce își dispută și când se va judeca dosarul

ro

13 Jun, 2020 00:00 1846 Marime text
  • Mărul Discordiei este un teren de 324 mp, situat în Mamaia.
  • SRI cere anularea HCL 563/2000.
  • Curtea de Apel va pronunța decizia definitivă. Procesul se reia pe 1 iulie.
De aproximativ șapte ani, Serviciul Român de Informații încearcă să obțină definitiv în instanță anularea unei hotărâri a Consiliului Local Constanța. Hotărârea în cauză privește un teren de 324 mp din Mamaia, pe care municipalitatea l-a înstrăinat Mirelei Valentina Țugulea, deși Serviciul susține că suprafața îi aparține.
După ce procesul a fost judecat deja de două instanțe, iar dreptatea a fost împărțită, pe rând, între SRI și, respectiv, Consiliul Local Constanța și Municipiului Constanța prin Primar, judecătorii Curții de Apel sunt cei care vor pronunța decizia definitivă în cauză. Suspendat în cursul stării de urgență, procesul a fost repus pe rol recent, înfățișarea fiind stabilită pe data de 1 iulie, de la ora 11.00.

Verdictul final, dat de Curtea de Apel


Așa cum arătam în edițiile anterioare, Serviciul Român de Informații încearcă să obțină în instanță anularea unei hotărâri a Consiliului Local Constanța, ce privește un teren din Mamaia. Concret, reprezentanții SRI susțin că terenul acela le-ar fi aparținut lor, în fapt, așa încât CLC nu ar fi trebuit să adopte hotărârea ce a dus la contractul de schimb imobiliar în urma căruia suprafața i-a revenit Mirelei Valentina Țugulea.
Inițial, Judecătoria Constanța a admis acțiunea SRI, dar Tribunalul a admis apelul municipalității și, astfel, a schimbat sentința Judecătoriei. Așa se face că în prezent cazul a ajuns la Curtea de Apel Constanța, în recurs, hotărârea ce va fi pronunțată la Curte fiind definitivă.
Procesul intentat de Serviciul Român de Informaţii Municipiului Constanţa prin Primar şi Consiliului Local Constanţa a debutat pe rolul Judecătoriei din oraș încă din 2013, însă până la acest moment nu s-a ajuns la un verdict final.

Se cere anularea HCL 563/2000


Pe scurt, reprezentanţii SRI au dat în judecată municipalitatea, dar şi pe Mirela Valentina Țugulea şi au cerut constatarea nulităţii contractului de schimb imobiliar încheiat la data de 23.01.2001 între aceasta şi Municipiul Constanţa prin Primar. În esenţă, contractul viza un teren de 324 mp, situat în Mamaia.
Astfel, SRI a susţinut că respectivul contract între cele două părţi ar fi fost încheiat în baza HCL 563/2000, act care, în opinia SRI, era „o hotărâre nelegală“, dat fiind că Serviciul este administratorul complexului Neptun, împreună cu terenul aferent, din staţiunea Mamaia. Suprafaţa de peste 300 mp ar fi fost, spuneau cei de la SRI, aferentă aceluiaşi teren administrat de aceştia. Astfel, reprezentanţii Serviciului le-au cerut judecătorilor să anuleze această hotărâre a Consiliului Local Constanţa, respectiv HCL 563/2000.

Citește și:

La solicitarea SRI, o hotărâre a Consiliului Local Constanţa a fost declarată nelegală (document)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii