Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:43 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sentință definitivă într-un dosar al DNA Constanța!

ro

26 Jul, 2021 00:00 1811 Marime text

 
  • Teodor-Sorin Manole a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Teodor-Sorin Manole, la data faptei președinte al unei asociații de crescători de animale, trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța, a fost condamnat definitiv!
 
Vineri, Curtea de Apel Constanța a menținut decizia Tribunalului Tulcea, instanță ce i-a aplicat bărbatului pedeapsa de doi ani de închisoare cu suspendare.
 
„Obligă pe inculpatul Manole Teodor Sorin în solidar cu partea responsabilă civilmente Asociaţia Crescătorilor de Animale „Trei Stejari” Babadag la plata către partea civilă Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a sumei de 148472,74 lei la care se adaugă accesoriile fiscale calculate conform art. 119 şi urm. din O.G. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală din ziua imediat următoare termenului de scadenţă şi până la data achitării integrale a debitelor principale“, potrivit deciziei Curții de Apel Constanța.
 
Teodor-Sorin Manole a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
În perioada 2014-2015 inculpatul Manole Teodor-Sorin, în calitatea menționată mai sus, a depus cu rea-credință la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.), mai multe documente și declarații false care conțineau mențiuni nereale în sensul că membrii asociației și-au dat acordul cu privire la depunerea cererilor unice de către inculpat și la utilizarea fondurilor de către forma asociativă, în scopul de a obține în mod injust sprijin financiar din bugetul Uniunii Europene pentru suprafața de 254 ha pajiști.
 
Prin aceste demersuri, inculpatul ar fi a obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum de 148.472,74 lei, sumă cu care A.P.I.A. s-a constituit parte civilă în cauză.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Petre Neacșa și Daniel Manole
Șeful DNA Constanța cere ca doi directori din Ministerul Transporturilor să rămână în arest la domiciliu


 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii