Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sentința definitivă în cazul avocatului Adrian Avram, anunțată peste câteva zile

ro

13 Mar, 2020 00:00 1664 Marime text

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție a României au stabilit data la care se vor pronunța în apelul dosarului în care Adrian Avram, avocat în cadrul Baroului Constanța, a fost condamnat în primă instanță la un an și două luni de închisoare. Pronunțarea va avea loc pe data de 24 martie. Oricare va fi decizia Curții Supreme, aceasta va fi definitivă.
 
Adrian Avram, avocat în cadrul Baroului Constanța, este acuzat că, în perioada 7 decembrie 2016 - 14 februarie 2017, în calitate de avocat și apărător ales al unui inculpat (fost procuror), „a abordat un alt inculpat din cauză, căruia i-a propus o înțelegere frauduloasă, de natură a determina pronunțarea unei soluții favorabile ambelor persoane“, potrivit DNA.
 
În luna mai 2018, Curtea de Apel Constanța a decis condamnarea avocatului Adrian Avram la un an și două luni de închisoare. Magistrații au amânat aplicarea pedepsei închisorii pe durata termenului de supraveghere, stabilit în condițiile art. 84 din Codul Penal, de doi ani, care se calculează de la data rămânerii definitive a pedepsei. Decizia Curții de Apel Constanța a fost contestată la Înalta Curte de Casație și Justiție a României atât de avocatul Adrian Avram, cât și de procurorii DNA.
 
Citește și:
 
UPDATE. „Consider că este un abuz“
Avocatul Adrian Avram, din Constanța, a fost pus de DNA sub control judiciar


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii