Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:26 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fost șef din Aeroportul Băneasa, trimis în judecată. DNA îl acuză de complicitate la trafic de influență

ro

01 Jul, 2020 10:08 1202 Marime text
  • Cei doi suspecți sunt considerați nevinovați până la pronunțarea unei hotărâri definitive de condamnare.

Bogdan Ion Mitruț, fost director al Direcției Operaționale din Aeroportul Băneasa – Aurel Vlaicu, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, care îl acuză de complicitate la trafic de influență.
Anunțul a fost făcut în urmă cu scurt timp de reprezentanții Direcției Naționale Anticorupție.
Alături de șeful din aeroport, a mai fost deferit instanței un al doilea suspect, pentru trafic de influență. Acesta se află momentan sub control judiciar.
Anchetatorii spun că Mitruț, care, la momentul comiterii faptelor era director, ar fi pretins și primit de la un afacerist 5.000 de lei și, respectiv 25.000 de euro, bani ce reprezentau un comision de 10% din valoarea lucrărilor pe care firma omului de afaceri le executase în cadrul unui contract de reparații încheiat cu Compania Națională Aeroporturi București SA.

Iată comunicatul oficial pus la dispoziție de Direcția Națională Anticorupție:

În completarea comunicatului nr. 234 din 15 aprilie 2020, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție –Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată,
sub control judiciar, a unui inculpat, persoană fizică,pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență,

în stare de libertate, a inculpatuluiMITRUȚ BOGDAN ION, la data faptei director al Direcției Operaționale din Aeroportul Băneasa - Aurel Vlaicu, pentru comiterea infracțiuni de complicitate trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada februarie – aprilie 2020, inculpatul, persoană fizică, beneficiind de ajutorul directorului Mitruț Bogdan Ion, ar fi pretins și primit de la administratorul unei firme (martor în cauză)sumele de 5.000 lei și 25.000 euro,ce reprezentau un comision de 10% din valoarea totală a sumei facturate de societate pentru o serie de lucrări executate în cadrul unui contract de mentenanță și reparații încheiat cu Compania Națională Aeroporturi București SA.
Suma de 25.000 euro ar fi fost primită la data de 14 aprilie 2020, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
Inculpatular fi pretins și primit banii respectivi pentru ca, în schimb, să își exercite influența pe care a lăsat să se înțeleagă că o are, prin intermediul directorului Mitruț Bogdan Ion, asupra conducerii companiei naționale, astfel încât firmei să îi fie făcute plățile restante pentru lucrările executate.
În cauză a fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra sumei de 5.000 lei (reprezentând prima tranșă de bani primiți de inculpatul persoană fizică), în vederea restituirii către omul de afaceri.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureșticu propunere de a se menține măsurilepreventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Explicație foto: sediul DNA București


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii