Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:43 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se reia concursul pentru inspectori judiciari. Doi dintre candidați sunt constănțenii de la Secția Specială. Contracandidații vin de la DIICOT

ro

10 Jun, 2020 00:00 2944 Marime text
  • Magistrații constănțeni Adina Florea și Silviu Ciocoiu s-au înscris pentru Direcția Inspecției Judiciare pentru Procurori.
  • Ambii își desfășoară în prezent activitatea în cadrul Secției Speciale a magistraților.
  • Interviul va fi susținut în perioada 20-21 iunie.
Suspendat inițial de izbucnirea epidemiei de coronavirus la noi în țară, concursul pentru noile funcții de inspectori judiciari atât în cadrul Direcției pentru procurori, cât și în cadrul Direcției pentru judecători se reia. Potrivit noului calendar al desfășurării examenului, pe data de 15 iunie va fi publicată programarea candidaților pentru susținerea probelor interviului, urmând ca susținerea efectivă a acestuia să aibă loc în perioada 20-21 iunie.
Printre magistrații înscriși pentru posturile vacante din cadrul Direcției pentru procurori, se numără fostul procuror general al Constanței, magistratul Adina Florea, dar și procurorul constănțean Silviu Ciocoiu. Ambii magistrați constănțeni au plecat din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța către Secția de investigare a infracțiunilor din justiție, cunoscută drept Secția Specială a magistraților, unitate de anchetă unde cei doi procurori își desfășoară încă activitatea, alături de alți patru colegi.

Contracandidații


Pentru a reveni la concursul pentru funcțiile de inspectori judiciari, este de menționat că tot pentru un post în cadrul Direcției pentru procurori s-a înscris şi magistratul Oana Andrea Schmidt Hăineală, fost preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, fost şef al Corpului de Control al Ministerului Justiţiei şi fost adjunct delegat al Direcţiei pentru Investigarea Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – DIICOT.
Totodată, şi fostul şef al DIICOT, magistratul Oliver Felix Bănilă, îşi doreşte să devină inspector judiciar în cadrul Direcţiei pentru procurori. În acest sens, şi el şi-a depus candidatura, aceasta fiind admisă de comisia de examinare.
Ceilalţi magistraţi care au optat pentru posturile vacante din cadrul Direcţiei Inspecţiei Judiciare pentru Procurori sunt Bogdan Codreanu, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, Otilia Iolanda Elena Isac, din Parchetul Judecătoriei Oraviţa, magistrat cu grad de parchet de pe lângă Tribunal, Adrian Ștefan Majeri, procuror al Parchetului Tribunalului Bucureşti, dar şi Mihaela Munteanu, din Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău.

Rezultatele finale, pe 8 iulie


Lista continuă cu procurorii Tiberiu Mihail Niţu, din cadrul Parchetului Curţii de Apel Ploieşti, Ligia Carmen Oprea, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov, Adriana Claudia Pampu Romanescu, de la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti (Inspecţia judiciară), Lucian Sorin Stănescu, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava şi magistratul Ioana Ursache, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.
La Direcţia de Inspecţie pentru Judecători au fost scoase la concurs şase posturi, pentru care s-au înscris 12 judecători. Din cadrul Curţii de Apel Bucureşti şi-au depus candidaturile magistraţii Doina Anghel, Andra Monica Asănică, Ștefan Ciprian Cmeciu, Veronica Dumitrache, dar şi judecătoarea Nicoleta Ioana Constantin (Inspecţia judiciară). De la Tribunalul Bucureşti s-au înscris în concurs judecătoarele Carmen Cosma şi Claudia Florina Prilogan, iar restul candidaţilor admişi în această etapă sunt magistraţii Ioan Gârbuleţ, de la Curtea de Apel Târgu Mureş, Paul Daniel Moglan, de la Tribunalul Bacău, Mihaela Simona Muşat, de la Tribunalul Ialomiţa, Florentin Teişanu, din cadrul Curţii de Apel Ploieşti şi, respectiv, judecătorul Neculai Topliceanu, de la Tribunalul Neamţ.
Potrivit calendarului desfășurării concursului, după interviu, candidații vor susține testarea scrisă pe data de 27 iunie, iar publicarea rezultatelor finale va avea loc pe data de 8 iulie.

Citește și:

Concursul pentru posturile de inspectori judiciari. Ce a declarat magistratul Adina Florea, din cadrul Secţiei Speciale

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii