Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se apropie 1 Mai! Ce a decis instanța cu privire la un șofer care s-a urcat la volan după ce a băut în Vama Veche

ro

10 Apr, 2019 00:00 1362 Marime text
Un tânăr s-a gândit că dacă bea un pahar de votcă în Vama Veche și apoi se urcă la volanul autoturismului nu are ce să pățească. Iată că a primit o condamnare definitivă de opt luni cu suspendare pentru isprava sa.
 
Mare atenție la ce alegeți să faceți în minivacanța de 1 Mai, mai ales dacă vă aflați pe litoralul românesc! Polițiștii rutieri din județul Constanța sunt cu ochii pe șoferii care se urcă la volan fără să respecte normele legale, cei mai mulți fiind amendați sau, mai rău, condamnați în instanță, pentru condus sub influența băuturilor alcoolice.
 
Un tânăr din Călărași, aflat pe 1 mai 2018 în Vama Veche, a simțit pe pielea lui ce se poate întâmpla. La data de 1.05.2018, în jurul orei 10.00, inculpatul a condus pe drumurile publice autoturismul marca BMW, având, potrivit buletinului de analiză toxicologică emis de SJML Constanța, o alcoolemie de 1,20 g/l la ora 10.57, respectiv de 1,00 g/l la ora 11.57.
 
Fiind audiat, inculpatul a recunoscut săvârșirea faptei și a declarat că la data de 1.05.2018, în intervalul orar 00.00-2.00, în timp ce se afla în stațiunea Vama Veche, a consumat aproximativ 200 ml de votcă, iar în jurul orei 9 s-a hotărât să plece din stațiune, așa că s-a urcat la volanul autoturismului. La ieșire din localitatea Vama Veche, autoturismul a făcut pană la roata dreaptă din față, dar inculpatul și-a continuat deplasarea întrucât a sperat să găsească o vulcanizare.
 
Oprit de polițiștii rutieri, în imediata apropiere a podului RO-RO, inculpatul a fost verificat cu etilotestul, rezultând o valoare de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, la ora 10.17. A fost condus la unitatea spitalicească județeană, unde, în urma analizelor, a rezultat o alcoolemie de peste 1 gram pe litru în sânge.
 
Instanța de fond a reținut o stare de fapt corespunzătoare probelor administrate, iar încadrarea juridică dată faptei reținute în sarcina inculpatului apelant este legală, aceasta întrunind elementele constitutive ale infracțiunii de mai sus, texte de lege enunțate în ședință publică și în baza cărora a fost condamnat inculpatul la o pedeapsă de un an și două luni de închisoare, cu aplicarea art. 91 Cod penal privind suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.
 
Totuși, în urma apelului formulat, Curtea de Apel Constanța a decis, la data de 1 aprilie 2019, să reducă pedeapsa la 8 luni de închisoare cu suspendare.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii