Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:28 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Schimbări la Curtea de Apel Constanța, după plecarea fostului președinte la Ministerul Justiției

ro

26 Jan, 2021 00:00 2153 Marime text
  • Potrivit Deciziei nr. 26 din 22 ianuarie 2021 a președintelui Epure, magistrul Gabriel Sandu Lefter va fi înlocuit în Colegiul de conducere al instanței de judecătorul „cu vechimea cea mai mare la Curtea de Apel Constanța“.
  • Este vorba despre magistratul Adriana Ispas, la rândul său, fost vicepreședinte al instanței.
  • Judecătorul Gabriel Sandu Lefter, fost președinte al Curții de Apel Constanța, a fost detașat la Ministerul Justiției, la solicitarea ministerului, pentru o perioadă de un an.

Actualul președinte al Curții de Apel Constanța, judecătorul Marius Cristian Epure, a luat o decizie după ce fostul președinte al instanței, magistratul Gabriel Sandu Lefter, a fost detașat la Ministerul Justiției.

Potrivit Deciziei nr. 26 din 22 ianuarie 2021 a președintelui Epure, magistrul Gabriel Sandu Lefter va fi înlocuit în Colegiul de conducere al instanței de judecătorul „cu vechimea cea mai mare la Curtea de Apel Constanța“.

Este vorba despre magistratul Adriana Ispas, la rândul său, fost vicepreședinte al instanței.
 

Din decizia președintelui Curții

Se arată în hotărârea președintelui că „începând cu data prezentei decizii și până la alegerea unui membru în Colegiul de conducere al instanței, în locul domnului judecător Lefter Gabriel, dar nu mai târziu de 3 luni de la data emiterii deciziei, activitatea Colegiului de conducere se va desfășura prin participarea la ședințele acestuia, cu drept de vot, a judecătorului cu vechimea cea mai mare la Curtea de Apel Constanța, respectiv doamna judecător Ispas Adriana“.

De asemenea, se precizează în cuprinsul deciziei faptul că aceasta a fost luată „față de situația imposibilității obiective a constituirii Colegiului de conducere al Curții de Apel Constanța cu numărul legal de membri începând cu data de 18 ianuarie 2021 și până la alegerea unui nou membru de către Adunarea generală a judecătorilor, determinată de demisia domnului judecător Lefter Gabriel din această calitate urmare detașării la Ministerul Justiției, pentru o perioadă de un an“.

De asemenea, s-a constatat „necesitatea convocării Colegiului de conducere al Curții de Apel Constanța pentru probleme ce nu suferă amânare, înainte de a se putea convoca o nouă Adunare generală a judecătorilor“.

Amintim, judecătorul Gabriel Sandu Lefter, fost președinte al Curții de Apel Constanța, a fost detașat la Ministerul Justiției, la solicitarea ministerului, pentru o perioadă de un an.


Citește și:

Cine este judecătorul din Constanța cerut de Ministerul Justiției
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii