Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:39 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scene de groază la Eforie! Tâlhării calificate în miez de noapte. Printre victime, o femeie imobilizată la pat

ro

21 Oct, 2021 10:07 2211 Marime text

 

Judecătoria Constanța a decis condamnarea în primă instanță a patru tineri suspectați că au dat mai multe spargeri în Eforie!
 
Față de doi dintre inculpați – minori – Judecătoria Constanța a luat măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenţie, pe o perioadă de 3 ani şi 4 luni, pentru comiterea infracţiunilor de tâlhărie calificată.
 
Cel de al treilea inculpat a fost condamnat la patru ani şi patru luni de închisoare cu executare.
 
Al patrulea inculpat s-a ales cu un an de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.
 
Date din anchetă!
 
Conform procurorilor, în noaptea de 23/24.02.2021, prin forțarea și escaladarea gardului imobilului situat în Eforie Sud și ulterior prin forțarea ușii de acces a imobilului, având fețele acoperite, au pătruns în locuința persoanelor vătămate (...), în vârstă de 84 de ani, și (...), în vârstă de 65 de ani, aceasta din urmă fiind imobilizată la pat.
 
Prin acțiuni conjugate, inculpații au întrebuințat violențe și amenințări asupra persoanelor vătămate, pe care le-au deposedat prin smulgere de cinci inele, o brățară și două lanțuri din aur, în greutate totală de 97 grame, două telefoane mobile și suma de 6000 lei.
 
În timp ce persoana vătămată era întinsă pe pat, autorii au întrebat-o unde ține banii, iar aceasta le-a indicat locul unde ținea un portofel, ce conținea bani pentru mici cheltuieli. În timp ce persoana vătămată a încercat să se ridice, unul dintre autori a lovit-o cu pumnul în zona urechii stângi.
 
Autori aveau fețele acoperite, însă persoana vătămată nu poate preciza dacă aceștia purtau cagule ori mască de protecție.
 
Persoana vătămată a precizat că după ce a fost lovită de bărbatul mai înalt ambii autori au început să o amenințe. Cel mai înalt a scos un cuțit și a amenințat-o că o taie dacă nu scoate toți banii, iar cel mai scund o împingea cu un băț. În continuare, cel mai scund a început să scotocească prin cameră, astfel că a găsit un portofel, de unde a sustras suma de 100 lei, și o borsetă din bucătărie, de unde a sustras suma de 200 de lei.
 
Persoana vătămată a susținut că autorii s-au asigurat că nu se mai află altă persoană în locuință și au smuls firul telefonului fix, pentru ca victima să nu poată alerta organele de poliție. După plecarea autorilor, victima a încercat să sune la poliție, însă a constatat că îi lipsește și telefonul mobil marca Nokia.
 
În cele din urmă a reușit să contacteze organele de poliție, folosind un alt telefon fix.
 
Urmare a actelor de violență, persoanele vătămate au suferit leziuni traumatice care au necesitat mai multe zile de îngrijiri medicale.
 
Ulterior, în noaptea de 15/16.03.2021, în intervalul orar 23:00-01:00, prin escaladaraea gardului unui imobil din localitatea Eforie Sud și ulterior prin forțarea ușii de acces a locuinței, inculpații, având fețele acoperite, au pătruns în imobil, unde, prin întrebuințarea de violențe și amenințări, au deposedat persoana vătămată de două telefoane mobile marca Nokia 130 și Nokia 1600, o bicicletă, suma de 300 lei și mai multe cabluri electrice cu inserție de cupru, valoarea prejudiciului fiind de 1200 lei.
 
Într-o altă noapte, inculpații, prin forțarea și escaladarea unei ferestre, au pătruns într-un imobil situat tot în Eforie, de unde au sustras opt suluri de cablu electric, o șurubelniță și o cheie tubulară, în valoare totală de 700 de lei, pe care le-au introdus în saci și le-au scos din imobil, ulterior abandonând bunurile la poartă, fiind surprinși de un vecin.
 
În prezent, dosarul se află pe rolul Curții de Apel Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii