Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:24 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scalețchi, la judecată cu Primăria și CLM Constanța pentru hotelul din Mamaia cumpărat acum 25 de ani

ro

10 Jun, 2020 00:00 5049 Marime text
  • Hotelul este amplasat in centrul statiunii Mamaia, la 30 m de faleză, între hotelurile Tomis, Mamaia și Iaki
  • A cumpărat această clădire în urmă cu 25 de ani, după ce în 1994 a utilizat-o în regim de închiriere
  • Omul de afaceri vrea să intre în legalitatea, deoarece Primăria nu a mai vrut să îi elibereze autorizație de funcționare anul acesta
  • Scaleţchi este unul dintre cei care au primit în 2015 din partea preşedintelui Klaus Iohannis, titlul de „Luptător pentru Victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989 - Luptător cu Rol Determinant“


Preşedintele Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului, revoluționarul și avocatul Florentin Scaleţchi a dat în judecată Primăria și Consiliul Local Constanța, în dosarul  2988/118/2020, având ca obiect “obligația de a face”. Dosarul a fost înregistrat pe rolul secției I civilă a Tribunalului Constanța.
Plângerea a fost depusă de SC Captain Scalețchi Impex SRL, societatea cu sediul social în București și punct de lucru chiar în stațiunea Mamaia la aceeași adresă cu fostul hotel OADO, rebotezat Dona.
Scalețchi a declarat pentru ZIUA de Constanța că a cumpărat această clădire în urmă cu 25 de ani, după ce în 1994 a utilizat-o în regim de închiriere.
Clădirea în care funcționează hotelul său este fostul pavilion Histria și a aparținut societății Mamaia. După ce a cumpărat-o, Scatețchi a mansardat-o și a primit autorizații de funcționare temporare, deoarece, municipalitatea s-a aflat zeci de ani în litigiu pe terenul pe care se află amplasat hotelul, acesta fiind motivul pentru care nu a putut fi cumpărat de SC Captain Scalețchi Impex SRL.
Fostul comandant de vas, actualmente revolutionar, avocat și om de afaceri spune că la începutul acestui an, parlamentul a reglementat situația clădirilor cum este și cea pe care o deține acesta în stațiunea Mamaia și acesta este motivul pentru care s-a adresat instanței de judecată. Vrea să intre în legalitatea, deoarece Primăria nu a mai vrut să îi elibereze autorizație de funcționare anul acesta.
Chiar și asa, deoarece a fost înregistrat un litigiu între cele după părți, până când decizia instanței va rămâne definitivă, Scalețchi spune că în acest sezon estival hotelul său va fi deschis.
Vă reamintim, Florentin Scaleţchi este unul dintre cei 505 revoluţionari care au primit în 2015 din partea preşedintelui Klaus Iohannis, titlul de „Luptător pentru Victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989 - Luptător cu Rol Determinant“.La momentul Revoluţiei din 22 Decembrie 1989, Scaleţchi se afla închis în penitenciarul din Aiud, unde avea de executat pedeapsa de 20 ani de temniţă pentru încercarea de a fugi din România.

Citește și:

Vip Trading Co SRL și Vip Shipping Trade SRL Modificări în firmele lui Florentin Scalețchi

 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii