Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:13 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şase persoane trimise în judecată de procurorii DNA Constanţa. Care este presupusul prejudiciu și când va avea loc prima pronunțare

ro

18 Sep, 2021 00:00 2991 Marime text
 
  • Conform DNA, „inculpații, în calitate de administratori ai unor societăți comerciale cu un comportament fiscal simulat de tip fantomă, au evidențiat în contabilitate operațiuni fictive privind achiziția de cereale, în condițiile în care, acestea nu întruneau condițiile minime prevăzute de lege pentru a desfășura astfel de activități“.
 
  • Agenția Națională de Administrare Fiscală a comunicat că se constituie parte civilă în prezenta cauză cu suma de 18.816.568 lei.
 
Leonard Iustin Bourceanu, judecător al Tribunalului Constanța, a finalizat cercetarea specifică în dosarul în care procurorii DNA Constanța au dispus trimiterea în judecată a șase persoane acuzate că au constituit un grup infracţional organizat, având ca scop comiterea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare a banilor.  
 
Adrian Cristian Dăscălina este suspectat de evaziune fiscală, spălare a banilor și de  constituire a unui grup infracţional organizat, Dinu Titi Tănase este bănuit de complicitate la evaziune fiscală, evaziune fiscală, spălare a banilor și constituire a unui grup infracţional organizat.
 
Mai departe, în sarcina lui Marius Ioan Voina s-a reținut complicitate la evaziune fiscală, evaziune fiscală, spălare a banilor și constituire a unui grup infracţional organizat, iar Dumitru Marius Stan este suspectat de complicitate la evaziune fiscală și constituire a unui grup infracțional organizat.
 
Ionuţ Tudori este suspectat de complicitate la evaziune fiscală, de spălare a banilor și de constituire a unui grup infracţional organizat. În final, Laurenţiu Tudori este acuzat de complicitate la evaziune fiscală, spălare a banilor și de constituire a unui grup infracţional organizat.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
„În cursul anului 2010, cei șase inculpați au constituit un grup infracţional organizat, având ca scop comiterea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare a banilor.
 
Constituirea unei asemenea grupări a fost necesară în vederea atingerii scopului proiectat, respectiv fraudarea bugetului consolidat al statului, spălarea sumelor astfel obţinute şi însuşirea lor de către participanţii la circuit.
 
Concret, în perioada respectivă, inculpații, în calitate de administratori ai unor societăți comerciale cu un comportament fiscal simulat de tip fantomă, au evidențiat în contabilitate operațiuni fictive privind achiziția de cereale, în condițiile în care, acestea nu întruneau condițiile minime prevăzute de lege pentru a desfășura astfel de activități.
 
Pentru a disimula originea ilicită a sumelor de bani obținute în maniera de mai sus, inculpații le-au virat în conturile altor firme cu același comportament fiscal de unde erau retrase în aceeași zi, în numerar, prin folosirea unor documente care nu reflectau realitatea.
 
Agenția Națională de Administrare Fiscală a comunicat că se constituie parte civilă în prezenta cauză cu suma de 18.816.568 lei.
 
În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra mai multor bunuri mobile şi imobile ce aparțin inculpatului Stan Dumitru Marius“. 
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța din luna mai 2017.
 
În dosar au fost acordate 40 de termene de judecată.
 
Pronunțarea a fost amânată pentru data de 14 octombrie 2021.
 
Oricare va fi decizia, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Percheziții în Eforie, Techirghiol, Tuzla și Mangalia. Zece persoane în arest la domiciliu
https://www.ziuaconstanta.ro/stiri/justitie/perchezitii-in-eforie-techirghiol-tuzla-si-mangalia-zece-persoane-in-arest-la-domiciliu-758435.html
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii