Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:55 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șantaj la Eforie! O primă condamnare într-un dosar al DNA Constanța

ro

22 Dec, 2020 22:04 2041 Marime text
  • Inculpatul ar fi exercitat ameninţări cu săvârşirea unor acte de violenţă asupra a două persoane pentru a obţine în mod injust un imobil situat în oraşul Eforie (o fostă discotecă) şi suma de 100.000 euro.
 
Tribunalul Constanța a decis azi condamnarea în primă instanță a unui bărbat,  (B.J.) administrator al unei societăţi comerciale, trimis în judecată de DNA Constanța, pentru comiterea a două infracţiuni de şantaj.
 
Inculpatul a luat un an, nouă luni și zece zile de închisoare cu suspendare.
 
Instanța a fixat termen de supraveghere de 2 ani.
 
Pe durata termenului de supraveghere inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. (2) Instanţa impune condamnatului să execute una sau mai multe dintre următoarele obligaţii: - să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate.
 
De asemenea, pe parcursul termenului de supraveghere, condamnatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 zile la Serviciul Public Direcția de Asistență Socială - Căminul pentru persoane vârstnice, sau la R.A. Județeană de Drumuri și Poduri Constanța, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă.
 
Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Constanța.  
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut, pe scurt, următoarea stare de fapt:
 
În perioada aprilie – august 2019, inculpatul ar fi exercitat ameninţări cu săvârşirea unor acte de violenţă asupra a două persoane pentru a obţine în mod injust un imobil situat în oraşul Eforie (o fostă discotecă) şi suma de 100.000 euro.
 
„Pretenţiile” respective ar fi fost justificate de inculpat prin prisma unor presupuse datorii neachitate pe care cele două persoane le-ar fi avut faţă de el.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii