Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:02 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sancţionată disciplinar pentru „atitudine nedemnă faţă de colegi“ Cazul magistratului Anca Resmeliţă, pe ordinea de zi a CSM

ro

11 Feb, 2020 00:00 1982 Marime text

Forumul suprem al magistraţilor va analiza propunerea de prelungire a delegării în funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a Ancăi Beatrice Resmeliţă


Procurorul constănţean Anca Beatrice Resmeliţă, din nou în atenţia Consiliului Superior al Magistraturii. După ce, în luna noiembrie 2019, magistratul a fost sancţionat disciplinar de Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM cu retrogradarea în gradul profesional inferior, săptămâna aceasta Anca Beatrice Resmeliţă se va afla în atenţia Secţiei pentru procurori a CSM.


Concret, forumul suprem al magistraţilor va analiza propunerea de prelungire a delegării în funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a Ancăi Beatrice Resmeliţă, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina. După cum arătam în ediţiile anterioare, magistratul, fost procuror al DNA Constanţa, a fost sancţionat de Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM, aproape de finele anului trecut.


Mai exact, CSM a admis acţiunea disciplinară formulată împotriva sa de către Inspecţia Judiciară şi a decis retrogradarea procurorului în gradul profesional inferior. Ancăi Beatrice Resmeliţă i se imputase abaterea disciplinară prevăzută la articolul 99 litera k) teza I din Legea nr. 303/2004 privind Statutul magistraţilor, respectiv „atitudine nedemnă în timpul exercitării atribuţiilor faţă de colegi“.


În hotărârea Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a CSM, pronunţată în luna noiembrie 2019, se arăta: „Admite acţiunea disciplinară exercitată de Inspecţia Judiciară împotriva doamnei Resmeliţă Anca Beatrice, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina (...) aplică doamnei procuror (...) sancţiunea disciplinară constând în «retrogradarea în grad profesional», respectiv din gradul profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în gradul profesional corespunzător parchetului de pe lângă curte de apel“.


De-a lungul timpului, procurorul Anca Beatrice Resmeliţă şi-a desfăşurat activitatea în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, dar şi la Serviciul Teritorial Constanţa al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. În cele din urmă, Consiliul Superior al Magistraturii a decis mutarea procurorului în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina.


Citeşte şi:

Procuror constănţean, sancţionat cu retrogradarea în grad. A lucrat şi la DNA Constanţa


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii