Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:22 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a stabilit primul termen dosarul în care CNSAS cere instanței constatarea calității de lucrător sau colaborator al Securității în cazul lui Mugur Isărescu

ro

27 Jul, 2020 18:31 1706 Marime text
 
  • Dosarul are numărul 2800/2/2020 și se află în atenția Secţiei a VIII-a contencios administrativ şi fiscal a instanței. 
Magistrați Curții de Apel București au stabilit primul termen în dosarul în care Consiliul Naţional Pentru Studierea Arhivelor Securităţii solicită constatarea calităţii de lucrător/colaborator al securităţii (OUG nr.24/2008) în cazul Guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.
 
Dosarul are numărul 2800/2/2020 și se află în atenția Secţiei a VIII-a contencios administrativ şi fiscal a instanței. Primul termen va avea loc pe data de 18 septembrie.
 
Părți sunt Consiliul Naţional Pentru Studierea Arhivelor Securităţii - Reclamant și Isărescu Constantin Mugurel - Pârât.
 
În comunicatul oficial remis de CNSAS se arată „Colegiul a aprobat Nota de Constatare şi a dispus introducerea la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Bucureşti a acţiunii în constatare pentru stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii, pentru următoarea categorie de persoane: - art. 3 lit. q (guvernatorul Băncii Naţionale a României, preşedinte, vicepreşedinte de bancă şi membrii consiliului de administraţie din sectorul bancar) – 1 persoană“
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii