Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:46 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a stabilit data la care ar putea fi anulat Regulamentul parcărilor publice din Constanța!

ro

15 Dec, 2020 00:00 2952 Marime text
  • În prezent, aplicarea regulamentului este suspendată.
  • După suspendarea regulamentului, primarul Vergil Chițac a anunțat că va da dispoziție să nu se mai aplice amenzi, iar softul prin care se încasa plata parcărilor prin SMS să fie blocat.
  • Cererea de anulare a Regulamentului va fi analizată de judecătorii Secției de contencios a Tribunalului Constanța pe 1 februarie 2021, la ora 9.00.
 
Tribunalul Constanța va analiza la data de 1 februarie 2021 cererea de anulare a Regulamentului parcărilor publice din Constanța.
 
Ieri, magistrații Secției de contencios administrativ au hotărât să acorde termenul menționat anterior pentru a se comunica documentația depusă.
 
Regulamentul parcărilor publice din Constanța a ajuns în atenția instanței de judecată după ce s-a cerut anularea Hotărârii Consiliului Local Constanța nr. 279/30.07.2020. Intrată în vigoare la data de 11 august 2020, hotărârea reglementează modalitatea în care se percep taxele pentru locurile de parcare publice din oraș.
 

În  prezent, Regulamentul este suspendat

 
În data de 18 noiembrie 2020, Curtea de Apel Constanța a decis în mod definitiv suspendarea aplicării regulamentului, până la soluționarea defintivă a procesului în care s-a cerut anularea aceastuia.
 
Cu alte cuvinte, în prezent, aplicarea regulamentului este suspendată.
 
Pentru a reveni la procesul în care s-a cerut anularea acestuia, menționăm că doarul are numărul 5915/118/2020 și a fost înregistrat pe rolul Secției de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța pe data de 23 septembrie 2020.
 
În cauză, rolul de reclamant le revine Asociației Liga pentru Drepturile Constănțenilor, Asociației Constanța Altfel și lui Bogdan Chircorian, în timp ce pârâtul este Consiliul Local al Municipiului Constanța.
 
În aceste condiții, rămâne de văzut ce se va decide la termenul din 1 februarie 2021, urmând ca dosarul să fie analizat începând cu ora 9.00.
 

Softul pentru plata prin SMS, blocat

 
Amintim, la momentul la care instanța Curții de Apel a dispus în mod definitiv suspendarea aplicării regulamentului, Vergil Chițac, primarul Constanței, a anunțat pe pagina sa de Facebook că încă de a doua zi va da dispoziție Poliției Locale să nu mai dea amenzi.
 
„Am luat act de hotărârea instanței de a suspenda amendarea celor care nu plătesc parcarea. Așa cum am mai spus și scris, atât timp cât Regulamentul parcărilor e anulat, parcarea nu poate fi considerat un serviciu oferit populației pentru că nu e definit nicăieri“, a scris primarul Constanței.
 
În continuare, acesta a explicat: „Mai simplu spus, nu poți să pui oamenii să plătească ceva ce nu există“.
 
„Mâine (nr., 19 noiembrie 2020) voi da dispoziție ca Poliția locală să nu mai amendeze și Confort Urban să blocheze softul prin care se încasa plata prin sms pentru ca oamenii să nu mai fie păcăliți. Vom comunica pe toate canalele posibile această nouă realitate“.
 
Nu în ultimul rând, primarul a mai precizat că se va adopta un nou Regulament al parcărilor, „cât mai repede posibil“.
 
Citește și:

Vergil Chițac despre hotărârea instanței de a suspenda amendarea celor care nu plătesc parcarea în Constanța. Ce dispoziție va da
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii