Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:09 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a stabilit componenţa Comitetului de securitate şi sănătate în muncă al Curţii de Apel

ro

24 Dec, 2019 00:00 1471 Marime text

Puţin înainte de finalul anului, preşedintele Curţii de Apel Constanţa, judecătorul Marius Cristian Epure, a stabilit componenţa Comitetului de securitate şi sănătate în muncă din cadrul instanţei. Printre membrii Comitetului se regăsesc managerul economic al instanţei, dar şi un medic specializat în medicina muncii, ale cărui servicii vor fi contractate din sursă externă.


Potrivit informaţiilor oficiale, se are în vedere includerea medicului specializat în Comitetul de securitate şi sănătate în muncă începând cu data de 1 ianuarie 2020.


Prin decizia judecătorului Marius Cristian Epure, preşedintele Comitetului pentru securitate şi sănătate în muncă va fi managerul economic al Curţii de Apel Constanţa, Marioara Vâlculescu, în calitate de ordonator secundar de credite.


Rolul de reprezentant al angajatorului cu atribuţii de securitate şi sănătate în muncă îi va reveni în noul Comitet consilierei superioare Vildan Baubec, inginer constructor.


Secretarul Comitetului este un membru desemnat tot din partea angajatorului, respectiv consilierul superior Cristian Hâncu. În sfârşit, reprezentanţii lucrătorilor sunt desemnaţi pe o perioadă de doi ani, între 1 ianuarie 2020 şi 31 decembrie 2021. Cei trei membri sunt grefierele Ana Roxana Roşca, Mădălina Drăgoi şi Rodica Epure.


Ultimul membru ce trebuie amintit este chiar medicul specializat în medicina muncii, ce va întregi Comitetul „prin angajare de prestări servicii“.


Decizia a fost luată de preşedintele Curţii de Apel Constanţa „pentru a se asigura componenţa Comitetului de securitate şi sănătate în muncă la nivelul angajatorului având între 100 şi 500 de angajaţi, dar şi pentru a asigura includerea medicului de medicina muncii, începând cu data de 1 ianuarie 2020, din resursă externă“.


Noua decizie o modifică pe cea valabilă din 21 noiembrie 2019 şi urmează să fie dusă la îndeplinire de managerul economic al instanţei.


Citeşte şi:

Constanţa Grefierii protestează din nou, în faţa Palatului de Justiţie (galerie foto+video)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii