Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Robe versus robe Judecat şi condamnat pentru că s-ar da drept avocat

ro

24 Sep, 2016 00:00 3040 Marime text
Dumitru Vasile, bărbatul condamnat în primă instanţă de Judecătoria Constanţa pentru exercitarea fără drept a profesiei de avocat, a fost deferit, din nou, instanţei, pentru infracţiuni similare. În paralel, acesta se judecă la Constanţa cu aproape întreaga conducere a magistraturii de la malul mării, pe care a dat-o în judecată în cadrul unei acţiuni în răspundere delictuală.
 
De data aceasta, el a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, care l-au acuzat concret de „exercitarea fără drept a avocaturii şi folosirea fără drept a denumirilor de «barou» şi «U.N.B.R.», prev. şi ped. de art. 26 al. 1 din Legea nr. 51/1995 rap. la art. 348 C.p. şi art. 60 al. 6 din Legea nr. 51/1995, totul cu aplic. art. 38 al. 1,2 C.p“.
 
Potrivit anchetatorilor, pe 4 noiembrie 2015, „inculpatul Vasile Dumitru s-a prezentat la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ, unde, arogându-şi calitatea de avocat, a formulat o cerere prin care a solicitat aprobarea studierii unui dosar, folosindu-se de un document intitulat «împuternicire avocaţială» (datat - 24.10.2015) şi de o fotocopie a unei legitimaţii ce poartă antetul «Uniunea Naţională a Barourilor din România - Baroul Bucureşti»“.
 
Totodată, procurorii spun că, la data de 9 noiembrie 2015, bărbatul s-a prezentat la sediul Poliţiei Municipiului Piatra Neamţ pentru studierea dosarului cu acelaşi număr, completând o cerere în care şi-a declinat în mod ilegal calitatea de avocat, derulând activităţi specifice profesiei.
Dosarul a fost trimis la Judecătoria Piatra Neamţ.
 
În ce priveşte procesul de la Constanţa, bărbatul a fost condamnat în primă instanţă la doi ani şi jumătate cu suspendare condiţionată, însă la momentul condamnării s-a declarat nevinovat şi a precizat că va ataca hotărârea. În prezent, dosarul încă se judecă la Curtea de Apel Constanţa.
De altfel, vara trecută bărbatul a dat în judecată mai mulţi judecători, procurori şi avocaţi constănţeni, într-un nou dosar care se află, la acest moment, pe rolul instanţelor constănţene, obiectul noului proces fiind „acţiune în răspundere delictuală“.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii