Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:25 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ridicarea restricțiilor în creșe, grădinițe, școli Șeful ISJ Constanța, precizări importante despre accesul părinților în unitățile de învățământ

ro

24 Mar, 2022 00:00 2746 Marime text
Sala unei grupe, la o grădiniță din Constanța. Foto cu rol ilustrativ din Arhiva ZIUA de Constanța
  • Contactat telefonic, prof. Sorin Mihai, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, că deciziile privind permiterea accesului părinților în unitățile de învățământ se iau de către conducerea fiecărei unități de învățământ în parte.
  • Șeful ISJ Constanța a mai subliniat că accesul în unitățile de învățământ trebuie să respecte anumite reguli, anumite programări, așa încât să nu se creeze busculade.
 
Odată cu ridicarea restricțiilor impuse de pandemia Covid-19, au început tot mai mult să se ridice și semnele de întrebare ale părinților în legătură cu accesul acestora în unitățile de învățământ.
 
Pe scurt, oamenii se întreabă de ce le este, în continuare, restricționat accesul în creșe, grădinițe ori școli, în contextul în care autoritățile anti-Covid au eliminat restricțiile stabilite pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2.
 
Contactat telefonic, prof. Sorin Mihai, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, că deciziile privind permiterea accesului părinților în unitățile de învățământ se iau de către conducerea fiecărei unități de învățământ în parte.
 
„Chiar dacă nu mai există restricțiile impuse de pandemie, rămân în vigoare recomandările făcute de autoritățile în domeniu pentru prevenirea răspândirii bolii, inclusiv recomandarea de a se purta masca în spațiile în care sunt mai multe persoane, ori recomandări privind limitarea accesului“, a explicat prof. Sorin Mihai.
 
Totodată, acesta a declarat că „atâta timp cât, dată fiind situația epidemiologică din acel moment, s-au format anumite deprinderi, mai ales la preșcolari, de a deveni independenți, de a nu mai depinde mereu de ajutorul părintelui, de ce am vrea să revenim asupra acestor deprinderi?“.
 
Șeful ISJ Constanța a mai subliniat că accesul în unitățile de învățământ trebuie să respecte anumite reguli, anumite programări, așa încât să nu se creeze busculade.
 
„În cazul părinților ori a altor persoane străine, trebuie să se justifice intrarea în unitatea de îmnvățământ, pentru că, iată, există, în continuare, și aceste recomandări ce țin de prevenirea răspândirii unor boli, dar și pentru a se evita crearea de busculade“, a spus șeful ISJ Constanța.
 
În același timp, acesta a arătat, de asemenea, că „directorul unității de învățământ este cel care cunoaște cel mai bine situația unității pe care o conduce, inclusiv în ce privșete spațiul de care unitatea dispune pentru a asigura un flux normal al circulației. Așa încât, pentru fiecare unitate în parte, directorul este cel care ia decizia privind permiterea ori nu a accesului părinților ori a persoanelor străine în unitate“.
 
Restricțiile impuse de pandemia Covid-19 au inclus și limitarea accesului părinților în spațiul unităților de învățământ.
 
Odată cu ridicarea restricțiilor, părinții se arată nemulțumiți de menținerea unora dintre interdicții.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Covid
Masca nu mai este obligatorie. Începând de astăzi încetează TOATE restricțiile impuse în starea de alertă!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii