Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:21 24 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reţinuţi de DIICOT pentru trafic de minori şi proxenetism

ro

17 Nov, 2016 12:32 1125 Marime text
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Covasna au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a lui Grăjdeanu Eugraf,  Grăjdeanu Mihai Adrian, Tilici Loredana şi Papari Arabela Cristina,  pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi proxenetism.
 
În cauză „există suspiciunea rezonabilă că în perioada în perioada 2005 -mai 2016, inculpaţii Grăjdeanu Adrian, Grăjdeanu Eugraf și Tilici Loredana au constituit un grup infracţional organizat care a avut ca  scop recrutarea şi determinarea mai multor persoane de sex feminin minore să practice prostituţia într-un club de noapte  situat pe raza municipiului Sfântu Gheorghe, în vederea obţinerii de foloase materiale.
 
În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că inculpații Grăjdeanu Eugraf și Grăjdeanu Adrian se ocupau de recrutarea minorelor,  furnizarea de clienți pentru întreținerea relațiilor sexuale precum şi supravegherea activității acestora. Inculpatul Grăjdeanu Adrian le oferea explicații victimelor noi recrutate, respectiv, programul de lucru, modalitatea în care se procedează în cazul în care un client dorește să întrețină relații sexuale cu ele, tarifele pe care trebuiau să le perceapă, atât pentru cameră și șampanie, cât și pentru actul sexual.
 
Inculpata Tilici Loredana de asemenea era preocupată de recrutarea unor persoane de sex feminin care să lucreze în cadrul clubului, supraveghea activitatea persoanelor vătămate  asigurându-se că acestea se ocupă de atragerea clienților, instruia victimele cu privire la tarifele pe care trebuiau să le practice și modul în care trebuiau să procedeze în cazul în care aveau clienți care doreau să întrețină relații sexuale , încasa sumele de bani ce reprezentau contravaloarea camerei folosite pentru relații sexuale și a băuturilor alcoolice consumate de către clienți.
 
În luna aprilie 2010 la grupul infracţional organizat  a aderat şi inculpata Papari Arabela Cristina a cărei activitate infracţională a constat atât în recrutarea şi determinarea mai multor  persoane vătămate  la practicarea prostituţiei cât şi la  crearea unei aparențe de legalitate a activităților desfășurate în cadrul clubului de noapte întocmind în acest sens contracte de muncă pentru toate angajatele clubului ca ”îngrijitor spații hoteliere” deși acestea nu erau remunerate, implicându-se activ în administrarea acestuia pentru bunul mers al activităţii.
 
În urma perchezițiilor au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe  documente, medii de stocare, telefoane mobile, suma de 23.500 lei şi 10.000 euro.
 
Au fost instituite măsuri asiguratorii asupra mai multor conturi bancare și imobile“, spun procurorii DIICOT.
 
Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate Covasna, Brașov, București, Ploiești, Tg. Mureș, Bistrița, Buzău. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. În cauză s-a colaborat cu DGA și SJA Covasna. Acţiunea  a fost efectuată cu sprijinul Inspectoratul de Jandarmi Covasna și IPJ – SAS Brașov. 


Sursa foto: informatiazilei.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii