Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:27 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Restaurarea Edificiului Roman cu Mozaic, pe masa Plenului Comisiei Naționale de Arheologie

ro

19 Aug, 2021 00:00 1690 Marime text
  • De reabilitarea Edificiului Roman cu Mozaic se ocupă compania italiană Giano Restauri, specializată în restaurarea monumentelor istorice.
  • Valoarea totală a achiziției este de 9.869.677 lei, fără TVA, firma fiind câștigătoarea licitației organizate de Consiliul Județean Constanța.
  • În urma ședinței din 12-13 august 2021, Comisia Națională de Arheologie a solicitat prezentarea în plen a documentației privind lucrările proiectului „Restaurarea, conservarea, amenajarea și punerea în valoare a Edificiului Roman cu Mozaic“.
Comisia Națională de Arheologie a solicitat prezentarea în plen a documentației privind lucrările proiectului „Restaurarea, conservarea, amenajarea și punerea în valoare a Edificiului Roman cu Mozaic“.
 
Rezoluția comisiei a fost luată în urma ședinței online a CNA din 12 – 13 august 2021, urmând ca, în această situație, documentația privind restaurarea Edificiului Roman cu Mozaic să fie supusă atenției Plenului CNA.
 
Amintim, la sfârșitul verii 2020, a fost semnat contractul pentru „Restaurarea, conservarea, amenajarea şi punerea în valoare a Edificiului Roman cu Mozaic“, cu firma desemnată câștigătoare a licitației, respectiv compania italiană Giano Restauri.
 
Valoarea totală a achiziției este de 9.869.677 lei, fără TVA, firma fiind specializată în restaurarea monumentelor istorice.
 
Acum, Plenul CNA va analiza „Documentația (PT+DDE) privind lucrările proiectului «Restaurarea, conservarea, amenajarea și punerea în valoare a Edificiului Roman cu Mozaic»“.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
#DobrogeaDigitală:
Istoria din spatele „Edificiului cu mozaic“ din Tomis (galerie foto)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii