Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RAEDPP Constanța a cerut evacuarea din sediu a PNȚCD Constanța. Ce datorii are partidul către municipalitate

ro

17 Jul, 2021 00:00 3045 Marime text
  • RAEDPP Constanța dorește recuperarea debitului cumulat de către unul dintre chiriașii săi, care depășește suma de 20.000 de lei
  • Debitorul este PNȚCD Constanța, care are sediul în zona Dioda
  • La Tribunalul Constanța, se află pe rol un proces pentru evacuarea partidului din clădirea unde este chiriaș
 
Din nefericire, PNȚCD, un partid care are o istorie vastă și frumoasă în România, trece prin niște momente mai dificile, iar sediul partidului din Constanța ar putea fi pierdut. Cu un debit de peste 20.000 de lei, partidul ar putea fi evacuat dacă instanța se pronunță favorabil în detrimentul RAEDPP Constanța.
 
Președintele partidului de la malul mării Adrian Țapliuc spune că nu este prima oară când încearcă regia să îi evacueze din sediu și își pune speranțele în instanță. Pe de altă parte, RAEDPP dorește recuperarea prejudiciului, iar acest lucru va duce, dacă instanța va decide, la evacuarea din sediu a PNȚCD.
 
Pe rolul Tribunalului Constanța, a fost înregistrat pe 15 iulie 2021, apelul la dosarul 19624/212/2020, prin care reclamantul Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public și Privat Constanța a cerut evacuarea din sediu a pârâtului Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat.
 
Apelul a fost formulat de către RAEDPP pe 6 iulie 2021. Adrian Țapliuc, președintele PNȚCD Constanța, contactat de către cotidianul ZIUA de Constanța, a precizat că nu este prima oară când încearcă regia să îi evacueze. Este vorba de sediul principal al partidului de la Constanța, din zona Dioda, sediu lipit de cel al Partidului Național Liberal Constanța.
 
„Mi-a expirat contractul și cei de la RAEDPP nu vor să îl prelungească, dar continuă să taxeze chiria. Nu am datorii”, a spus liderul PNȚCD.
 
Directorul RAEDPP Constanța, Teo Hira, a precizat pentru ZIUA de Constanța că este un proces pe rol, iar municipalitatea dorește să încaseze sumele datorate de oameni. „PNȚCD este unul dintre cel mai mare debitor din Constanța”, a punctat Teo Hira.
 

Peste 20.000 de lei datorii

 
De altfel, conform datelor oficiale puse la dispoziție de Regie, la data de 16 iulie 2021 (momentul redactării materialului), ora 11:03, PNȚCD Constanța avea un debit de 21.732,49 lei, sumă datorată către RAEDPP. Defalcată, suma este formată din următoarele valori:
  • Chirie restantă perioada ianuarie 2021 – iulie 2021 – 8.335,74 lei
  • Penalități chirie achitată cu întârziere, facturată – 10.179,25 lei
  • Penalități chirie neachitată (valoare care se modifică de la o zi la altă), valoare valabilă la data de 16 iulie – 3.179,50 lei
Trebuie menționat faptul că penalizarea de întârziere/zi este de 0,50% din suma datorată.
 

Fondul

 
Pe 31 august 2020 a fost înregistrat dosarul pe rolul Judecătoriei Constanța, iar după mai multe amânări ale cauzei, pe 31 mai 2021, instanța de fond a respins cererea reclamantului RAEDPP în contradictoriu cu PNȚCD Constanța. Astfel, regia a decis să formuleze apel pentru recuperarea prejudiciului.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii